Κέντρο δεδομένων της Amazon στο Μπαχρέιν, υποστηρίζουν πως κατέστρεψαν οι Φρουροί της Επανάστασης, ως αντίποινο στις αμερικανικές επιθέσεις που εξαπολύουν εδώ και πάνω από 2 συνεχόμενες εβδομάδες οι ΗΠΑ στο Ιράν.


Διαβάστε: Το Ιράν ισχυρίζεται ότι έπληξε αμερικανικούς στρατιωτικούς στόχους σε Ιορδανία και Κουβέιτ - Αναφορές για πλήγματα σε ραντάρ THAAD, Patriot και στρατιωτικές βάσεις (Βίντεο)


Σε ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, υποστηρίζεται ότι το εν λόγω κέντρο δεδομένων της Amazon στο Μπαχρέιν παίζει σημαντικό ρόλο στη περισυλλογή πληροφοριών για τον στρατό των ΗΠΑ.


Χτύπημα των Φρουρών της Επανάστασης σε κέντρο δεδομένων της
Amazon στο Μπαχρέιν

«Οι ιρανικές στρατιωτικές δυνάμεις στόχευσαν και κατέστρεψαν κτίριο του κέντρου δεδομένων της αμερικανικής εταιρείας Amazon στο Μπαχρέιν, που έχει σημαντικό ρόλο στην περισυλλογή πληροφοριών για τον αμερικανικό στρατό», δήλωσαν συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την ιρανική τηλεόραση. Ούτε ο όμιλος Amazon ούτε οι αρχές του Μπαχρέιν έχουν μέχρι στιγμής σχολιάσει την ανακοίνωση. Το Ιράν θεωρεί νόμιμο στόχο κάθε εγκατάσταση που τίθεται στην διάθεση του αμερικανικού στρατού για να πλήξει το ιρανικό έδαφος.


Τι αναφέρεται από το Μπαχρέιν

Κατά την διάρκεια των προηγούμενων ιρανικών επιθέσεων κατά του Μπαχρέιν, οι ιρανικές δυνάμεις είχαν αναλάβει την ευθύνη για πλήγμα κατά κέντρου της Amazon, το οποίο δεν επιβεβαιώθηκε.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εσωτερικών του Μπαχρέιν έβγαλε ανακοινώσεις για την ενεργοποίηση του συστήματος αεράμυνας με σκοπό την αναχαίτιση εχθρικών drones και πυραύλων. Σε κάποιες από τις ανακοινώσεις, έγινε και έκκληση στους κατοίκους να μεταβούν άμεσα και με ασφάλεια σε καταφύγια.