Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για διαφθορά δήλωσε ότι η παραίτησή του θα ισοδυναμούσε με προδοσία των πολιτών που ψήφισαν την Ένωση Φιλελεύθερων – Σοσιαλιστών (την ανενεργή συμμαχία του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος PSD και του αντιπολιτευόμενου πλέον Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος PNL) επειδή αυτό θα σήμαινε επιστροφή της εξουσίας σε εκείνους που κυβερνούσαν πριν από το 2012.

“Δεν είναι ότι είμαι αναντικατάστατος, αλλά υπάρχουν ορισμένα έργα που υλοποιούνται και θέλω να τα ολοκληρώσω. Επίσης εκλέχθηκα μαζί με τον τότε αρχηγό του PNL, Κριν Αντονέσκου για να κυβερνήσω, αλλά και για να απομακρυνθούν εκείνοι που κυβερνούσαν, οι Ουνγκουρεάνου, Πρεντόγιου, Ιαλομιτιάνου και ολόκληρη η συμμορία” δήλωσε ο Βίκτορ Πόντα.
Αν παραιτηθώ, θα είναι σαν να παραδίδω τη χώρα σε εκείνους που την κατέστρεψαν την προηγούμενη περίοδο, θα είναι προδοσία εκείνων που με ψήφισαν, ανέφερε ο Ρουμάνος πρωθυπουργός
στον τηλεοπτικό σταθμό Antena 3 διευκρινίζοντας όμως ότι θα συμφωνούσε να αναλάβει πρωθυπουργικά καθήκοντα κάποιος άλλος, μόνον αν προέρχεται από την Ένωση Σοσιαλιστών – Φιλελεύθερων.

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας δήλωσε ότι θα αποδείξει την αθωότητά του στην έρευνα που διεξάγουν εναντίον του εισαγγελείς κατά της διαφθοράς.
"Μπορώ να πω στους 5.200.000 ανθρώπους που με ψήφισαν, καθώς και σε όσους δεν με ψήφισαν ότι ποτέ δεν έχω κάνει κάτι παράνομο και ότι, αν έχω την ευκαιρία να αποδείξω την αθωότητά μου, θα το κάνω όπως ακριβώς ένας απλός πολίτης» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Βίκτορ Πόντα κλήθηκε χθες στην έδρα της Εθνικής Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Διαφθοράς (DNA) και ενημερώθηκε ότι από ύποπτος είναι πλέον κατηγορούμενος ενώ συγχρόνως οι εισαγγελείς της DNA διέταξαν την προσωρινή κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Ρουμάνου πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγορούν για πλαστογραφία, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος.