«Ο μονόδρομος του Βερολίνου έκανε ζημιές, τώρα πρέπει να γίνουν επενδύσεις», δήλωσε ο Τόρστεν Σέφερ Γκίμπελ, αντιπρόεδρος των Gερμανών σοσιαλδημοκρατών στην ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».
 
«Δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση αποταμιεύοντας, φτάνει με τις συνταγές-μονόδρομο, η πολιτική των φιλελεύθερων-συντηρητικών είναι εντελώς λανθασμένη» προσθέτει ο Γερμανός πολιτικός.
 
Κατά την άποψή του «οι σοσιαλδημοκράτες δήλωσαν ανέκαθεν την αντίθεσή τους στο Grexit» και «τώρα πρέπει να επιτευχθεί η παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ». Σύμφωνα με τον Τόρστεν Σέφερ Γκίμπελ «χρειάζονται επενδύσεις στην εργασία και στην επαγγελματική κατάρτιση».
 
Προσθέτει, δε, ότι «η καγκελάριος έχει επίγνωση του ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση εναλλακτική στο Grexit, αλλά δεν μπορεί να λεχθεί το ίδιο για όλους τους συντηρητικούς και φιλελεύθερους στην Γερμανία».
 
Το «νούμερο δυο» των σοσιαλδημοκρατών, τέλος, τονίζει ότι «η χώρα του ευνοείται σημαντικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι μόνον οικονομικά αλλά και κοινωνικά. Κατά συνέπεια, η πολιτική ένωση πρέπει να ενισχυθεί, βλέποντας την κρίση ως ευκαιρία για να ξαναρχίσει, επιτέλους, ο διάλογος, σχετικά με τον ρόλο της Ευρώπης, που αποτελεί το πλαίσιο των κοινών μας αξιών».