Ρωσία: Μαζικά πλήγματα στο Κίεβο και σε πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα ανακοίνωσε η Μόσχα - Τι απαντά η Ουκρανία
Νέα μαζική επίθεση
Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε πλήγματα εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων, αποθηκών πυραύλων και drones, καθώς και σε πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα που μετέφερε στρατιωτικό εξοπλισμό
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τη Δευτέρα (19/10) ότι προχώρησε σε "μαζικό πλήγμα" εναντίον στόχων στο Κίεβο, αλλά και στην περιφέρεια της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, καθώς επίσης και για επίθεση σε φορτηγό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα που μετέφερε στρατιωτικό εξοπλισμό.
Τι ανακοίνωσε η Μόσχα
Σύμφωνα με τη Μόσχα, κατά τη διάρκεια της ρωσικής επίθεσης χτυπήθηκαν στρατιωτικοβιομηχανικές εγκαταστάσεις, αποθήκες πυραύλων Κρουζ και μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), καθώς και κέντρα δεδομένων. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν φορτηγό πλοίο νοτιοδυτικά της Οδησσού, το οποίο, όπως ανέφερε, μετέφερε στρατιωτικό εξοπλισμό και είδη διπλής χρήσης, δηλαδή προϊόντα που μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο για πολιτικούς όσο και για στρατιωτικούς σκοπούς. Σημειώνεται ότι οι ισχυρισμοί της Μόσχας προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές.
Η απάντηση του Κιέβου
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, ανακοίνωσε ότι μία γυναίκα σκοτώθηκε και τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ρωσικής αεροπορικής επίθεσης στην ουκρανική πρωτεύουσα. Ζημιές αναφέρθηκαν σε σταθμό του μετρό, πολυκατοικία 25 ορόφων και εγκατάσταση υγειονομικής περίθαλψης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μόσχα είχε ανακοινώσει και στα τέλη του περασμένου μήνα πλήγματα σε κέντρα δεδομένων στο Κίεβο και σε πλοία κοντά στην Οδησσό. Η νέα ρωσική ανακοίνωση έρχεται τη στιγμή, κατά την οποία οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα έχουν προκαλέσει αυξανόμενη ανησυχία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην περιοχή.
En