Αν και η γερμανική κυβέρνηση εμφανίζεται επιφυλακτική σε ό,τι αφορά τις πιθανότητες συμφωνίας της Ελλάδας με τους πιστωτές, οι πληροφορίες της "Welt am Sonntag" αντίθετα πλέουν σε πιο αισιόδοξη κατεύθυνση, έπειτα και από πηγές τους στη χθεσινοβραδινή τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν οι Θεσμοί.

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, το δημοσίευμα αναφέρει, "Οι Θεσμοί βλέπουν μια ρεαλιστική πιθανότητα για συνεννόηση ως την Τρίτη σε μια συμφωνία επί της αρχής", επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο σε ό,τι αφορά τα άμεσα μέτρα.

"Με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα θα μπορούσε η Ελλάδα να πληρώσει στις 20 Αυγούστου την ΕΚΤ και δεν θα ήταν απαραίτητο ένα πρόγραμμα-γέφυρα και επιπλέον δισεκατομμύρια. Η γερμανική πλευρά κατέστησε σαφές ότι βλέπει σε κάποια σημεία ακόμη ανάγκη αποσαφήνισης, πχ σε ό,τι αφορά το πώς θα αντιμετωπιστεί στη συμφωνία η πιο πρόσφατη αρνητική οικονομική εξέλιξη στην Ελλάδα. Υπάρχει δε ανάγκη για συζήτηση στο θέμα των στόχων του προϋπολογισμού και στο ζήτημα του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν θέλησε να σχολιάσει, επικαλούμενο τις διαπραγματεύσεις οι οποίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη", συνεχίζει η εφημερίδα.

Στη τηλεδιάσκεψη χθες το βράδυ, υπήρχε ευρέως η εντύπωση ότι έχει γίνει πρόοδος και ότι οι συνομιλίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να ολοκληρωθούν ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο!