Στην πρώτη γραμμή ενημέρωσης των μεγαλύτερων μέσων του κόσμου, ''φιγουράρει'' η παραίτηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και οι επερχόμενες εκλογές.

Οι Financial Times στο πρωτοσέλιδο που θα δημοσιευθεί αύριο (Παρασκευή) κάνουν λόγο για πολιτική αστάθεια και αναφέρουν: « Η Ελλάδα αντιμετωπίζει νέα αστάθεια καθώς ο Τσίπρας καλεί σε διενέργεια αιφνίδιων εκλογών».

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s εξέφρασε με σχετική ανακοίνωσή του ανησυχίες για το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, λόγω της παραίτησης Τσίπρα και της διενέργειας πρόωρων εκλογών, γεγονότα, που όπως εκτιμά ο οίκος θα αυξήσουν την ανησυχία των πιστωτών. 

Παράλληλα θετική φαίνεται να είναι η πρώτη αντίδραση της Άγκελα Μέρκελ σύμφωνα με  άρθρο της βρετανικής Daily Telegraph, η οποία δημοσιεύει φωτογραφία της καγκελαρίου από την επίσκεψη που πραγματοποιεί στη Βραζιλία, όπου, σύμφωνα με την εφημερίδα εκμυστηρεύτηκε στην  ομόλογό της, πρόεδρο Ντίλμα Ρούσεφ, ότι : «η παραίτηση Τσίπρα είναι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης».

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «προτείνει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών την 20η Σεπτεμβρίου» γράφει η εφημερίδα Le Point στη διαδικτυακή της έκδοση, επικαλούμενη το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα αναφέρεται η γαλλική εφημερίδα Humanite, μεταφέροντας τις πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές για την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως πολλά μέσα προανήγγειλαν νωρίτερα το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα κατά το οποίο θα ανακοίνωνε την παραίτησή του.