Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει ο εντοπισμός πενήντα νεκρών προσφύγων στο πίσω μέρος ενός φορτηγού στην Αυστρία το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Krone και όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, το όχημα ήταν σταυθμευμένο  στον αυτοκινητόδρομο Α4, 50 χιλιόμετρα νότια της Βιέννης, ενώ ο οδηγός του έχει εξαφανιστεί.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως πιθανότατα οι πρόσφυγες πέθαναν από ασφυξία, καθώς δεν μπορούσαν να δραπετεύσουν από το φορτηγό στο οποίο είχαν στριμωχτεί. Μάλιστα, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και δέκα παιδιά. 

Οι αυστριακές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ατόμων που ευθύνονται για την νέα αυτή τραγωδία με μετανάστες στην Ευρώπη, ενώ η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Γιοχάνα Μικλ Λάιτνεργο, έκανε λόγο για απεχθείς μεθόδους της μαφίας έναντι των μεταναστών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «σήμερα είναι μία μαύρη μέρα για όλους» και έσπευσε να επισημάνει πως οι ένοχοι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν.

Συγκλονισμένη η Ανγκέλα Μέρκελ

Την απέραντη θλίψη της για το περιστατικό εξέφρασε η καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ, η οποία η συμμετέχει σε μια Σύνοδο Κορυφής που διεξάγεται στη Βιέννη για τα Δυτικά Βαλκάνια.

"Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από αυτές τις τρομερές ειδήσεις, σύμφωνα με τις οποίες έως και 50 άνθρωποι έχουν βρει τον θάνατο ενώ αυτοί οι άνθρωποι πήγαιναν σε αναζήτηση της ασφάλειας", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Μέρκελ παραδέχθηκε πως οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων αντιμετωπίζουν τεράστιες προκλήσεις, υποδεχόμενες δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Είναι δική μας ευθύνη να βοηθήσουμε τις χώρες αυτές", υπογράμμισε.