Το 1941 η Ρόζμαρι Κένεντι η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας του Τζόζεφ Κένεντι και της συζύγου του Ρόουζ, η οποία είχε διανοητικά προβλήματα, υποβλήθηκε σε λοβοτομή και πέρασε την υπόλοιπη ζωή της σε ίδρυμα μέχρι το θάνατό της.

Οι γονείς της προσπαθούσαν να την κρατήσουν μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των δημοσιογράφων και των αντιπάλων τους, στέλνοντας την νεαρή κοπέλα σε διάφορα οικοτροφεία ενώ υποβλήθηκε σε μια κακότεχνη λοβοτομή στην ηλικία των 23 ετών.Ο Μακιαβελικός πατέρας της, είχε "κουραστεί" από τα συνεχή ερωτικά της σκιρτήματα και θέλησε με τη λοβοτομή να την "επαναφέρει στην τάξη". 

Τώρα, δύο νέα βιβλία που πρόκειται να εκδοθούν, ρίχνουν περισσότερο φως στις αποκαλύψεις για την τραγική ζωή την οποία πέρασε.

Η Ρόζμαρι Κένεντι πέθανε από φυσικά αίτια στις 7 Ιανουαρίου του 2005, σε ηλικία 86 ετών σε ένα καθολικό ίδρυμα για άτομα με ειδικές ανάγκες στο Ουισκόνσιν.

Κατά τη διάρκεια του τοκετού και ενώ ένας γυναικολόγος είχε κληθεί να επιβλέπει τη διαδικασία, καθυστερούσε να έρθει και η νοσοκόμα που ήταν μαζί με τη γυναίκα, αποφάσισε να αναβάλλει τη γέννηση αναγκάζοντας τη γυναίκα να σφίξει τα πόδια της και να σταματήσει να σπρώχνει. 


Μάλιστα η νοσοκόμα έσπρωχνε μέσα στο κεφάλι του μωρού για δύο ώρες μέχρι να φτάσει τελικά ο γιατρός.
Αυτή η καθυστέρηση του τοκετού στέρησαν το οξυγόνο στο μωρό με αποτέλεσμα να την αφήσουν με πιθανή βλάβη στον εγκέφαλο.

Όταν τελικά ο δεσποτικός πατέρας της αποφάσισε να της κάνει λοβοτομή προκειμένου να τη σταματήσει να έχει έντονη ερωτική ζωή, δεν ενημέρωσε κανέναν.