«Οι ψηφοφόροι στην Ελλάδα θα τιμωρήσουν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Τα γκάλοπ δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε διαδικασία ήττας-σοκ στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου». Αυτή είναι η εκτίμηση για τις Ελληνικές εκλογές, της βρετανικής εφημερίδας Telegraph.
Η εφημερίδα δημοσιεύει εκτενή ανάλυση η οποία βασίστηκε στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που δείχνουν όχι μόνο να έχει καλυφθεί η ψαλίδα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και την τελευταία έχει καταφέρει ένα οριακό προσπέρασμα.
Το άρθρο θυμίζει πως στις 20 Αυγούστου, ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας προκήρυξε πρόωρες εκλογές, το κόμμα του βρισκόταν 15 ολόκληρες μονάδες μπροστά από την αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό το επαρκές πλεονέκτημα εξανεμίστηκε μέσα σε έξι εβδομάδες, βάζοντας τη ΝΔ στην pole position και δίνοντάς της το προβάδισμα για να κυβερνήσει για πέμπτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Από τον Μάιο του 2014 είχε η Νέα Δημοκρατία να δει τα ποσοστά της να υπερφαλαγγίζουν αυτά του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, βρίσκεται μπροστά με μικρό, αλλά ουσιαστικό προβάδισμα.