Οι δυνάμεις ασφαλείας του Μπανγκλαντές συνέλαβαν σήμερα τον ηγέτη ενός ισλαμιστικού κινήματος, που έχει τεθεί εκτός νόμου, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία δύο άθεων μπλόγκερ στις αρχές του έτους.

Ο Μοχάμαντ Αμπούλ Μπάσαρ, ο αρχηγός του κινήματος Ομάδα Ανσαρουλάχ Μπάνγκλα, συνελήφθη μαζί με άλλους δύο άνδρες στην πρωτεύουσα Ντάκα.
"Θεωρούνται ύποπτοι για τη δολοφονία των μπλόγκερ Αβιτζίτ Ρόι και Ανάντα Μπιτζόι Ντας", είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μούφτι Μαχμούντ Χαν.

Τον περασμένο Μάιο ο άθεος μπλόγκερ Ανάντα Μπιτζόι Ντας δολοφονήθηκε με ματσέτες από μια ομάδα ενόπλων. Ο Ντας έγραφε για το Μούκτο-Μόνα ("Ελεύθερος Τύπος"), έναν ιστότοπο που παλαιότερα τον διαχειριζόταν ο Αμερικανός μπλόγκερ --με καταγωγή από το Μπανγκλαντές-- Αβιτζίτ Ρόι. Ο τελευταίος δολοφονήθηκε τρεις μήνες νωρίτερα, τον Φεβρουάριο, επίσης στην Ντάκα.
Από τις αρχές του έτους στο Μπανγκλαντές έχουν δολοφονηθεί με ματσέτες τέσσερις μπλόγκερ που υπερασπίζονταν τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους, σε μια χώρα όπου το 90% των 160 εκατομμυρίων κατοίκων είναι μουσουλμάνοι.