Ως γνωστόν, αύριο, 26 Νοεμβρίου, είναι η «Ημέρα των Ευχαριστιών» (“Thanks Giving Day”), η οποία στις ΗΠΑ είναι πολύ μεγάλη εορτή και εθνική αργία και οι πάντες τρώνε γαλοπούλα (αγγλιστί: “Turkey”).
Συμφώνως με την αμερικανική παράδοση λοιπόν, κάθε χρόνο τέτοια μέρα σαν την αυριανή, ο εκάστοτε Αμερικανός Πρόεδρος ασκώντας το δικαίωμα που του παρέχει το Σύνταγμα της χώρας του, «δίνει χάρη» σε δύο από τις προς θανάτωση (και προς βρώση).
Αναπαριστώντας δηλ τις «φυλακισμένες γαλοπούλες» στις οποίες αύριο θα δοθεί χάρη, δημιουργήθηκε ειδική «φυλακή» εντός του Λευκού Οίκου, την οποία φυλάνε, μετά μεγίστης επιμελείας όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία, δύο άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας που είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια του Προέδρου και της οικογενείας του!
Άντε, και καλή λευτεριά (για αύριο)!

Λ.Σ.Μ.