Στενή συνεργάτιδα του Μπασάρ αλ Ασαντ δήλωσε ότι η Δαμασκός είναι έτοιμες να μπει στη διαπραγμάτευση υπό τον ΟΗΕ, για το ειρηνευτικό σχέδιο.

Η Μπουτάινα Σααμπάν δήλωσε ότι η κυβέρνησή της ενέκρινε τη λύση που ψήφισε ο ΟΗΕ την προηγούμενη εβδομάδα, εγκρίνοντας έναν οδικό χάρτη για την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία. «Εχουμε αποδεχθεί αυτά τα ψηφίσματα», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο της Βηρυτού, al Mayadeen. Είναι η πρώτη αξιωματούχος της Συρίας που σχολιάζει το ειρηνευτικό σχέδιο.

Ο ΟΗΕ ενέκρινε το πλάνο που ήταν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στις συζητήσεις στη Βιέννη, το οποίο ζητά κατάπαυση πυρός, συζητήσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στη Συρία και μία περίοδο σχεδόν δύο ετών για τη δημιουργία κυβέρνησης ενότητας και τη διεξαγωγή εκλογών.

Η Σααμπάν δήλωσε ότι η Δαμασκός αντιλήφθηκε μία λιγότερο σκληρή στάση από τη Δύση απέναντι στον Ασαντ, η οποία προκλήθηκε από την εξάπλωση των επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους στις δικές τους χώρες.

«Δεν ήταν εύκολο για τη Δύση να υποχωρήσει. Είναι η πρώτη φορά που η ρητορική της χάνει από τη Συρία. Η ρωσική στρατηγική είναι πολύ επιτυχής και έξυπνη και θα φέρει αποτελέσματα», τόνισε η Σααμπάν. «Η ρωσική επέμβαση υπήρξε μεγάλης σημασίας στη συριακή κρίση», πρόσθεσε.