Συναγερμός έχει σημάνει στην Αίγυπτο το βράδυ της Παρασκευής μετά από εισβολή ενόπλων σε γνωστό ξενοδοχείο της Χουργκάντα.

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ στην είσοδο ενός ξενοδοχείου όπου συχνάζουν ξένοι τουρίστες στο θέρετρο Χουργκάντα της Αιγύπτου, στην Ερυθρά Θάλασσα, ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.
Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, οι δράστες έφτασαν στο σημείο δια θαλάσσης.

Σύμφωνα με το Reuters, έχουν τραυματιστεί δύο τουρίστες, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για νεκρούς.

Νεότερες πληροφορίες που μεταδίδουν το αραβικό δίκτυο Al Arabiya αλλά και το Reuters αναφέρουν πως οι δυνάμεις ασφαλείας που φρουρούσαν το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν εκατοντάδες ξένοι επισκέπτες κατάφεραν να σκοτώσουν και τους τρεις ενόπλους, ενώ τραυματίστηκαν ένας ή δύο ένοικοι του ξενοδοχείου πιθανότατα Ισραηλινοί αραβικής καταγωγής.

Στόχος των ενόπλων, που έφτασαν εκεί διά θαλάσσης, ήταν όπως φαίνεται να εισβάλουν στο ξενοδοχείο και ένας εξ αυτών να ενεργοποιήσει τη ζώνη με τα εκρηκτικά που φορούσε. Οι Αρχές έχουν αποκλείσει ολόκληρη την περιοχή της Χουργκάντα καθώς γίνονται έρευνες για τυχόν συνεργάτες των τρομοκρατών.

Χθες ένοπλοι είχαν ανοίξει πυρ κατά τουριστικού λεωφορείου έξω από το ξενοδοχείο "Τρεις Πυραμίδες" στο Κάιρο επιχειρώντας να πλήξουν γκρουπ Ισραηλινών αραβικής καταγωγής που είχε καταλύσει εκεί.