Την κλοπή του αυτοκινήτου του κατάφερε να αποτρέψει με κινηματογραφικό τρόπο ένας νεαρός Νορβηγός.

Ο 25χρονος άνδρας κρεμάστηκε στην οροφή του οχήματός του, το οποίο έτρεχε με ταχύτητα 90 χιλιομέτρων, φορώντας μόνο το εσώρουχό του και παρά το γεγονός ότι ο υδράργυρος βρισκόταν στους -17 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με νορβηγικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας ξύπνησε τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη από τον θόρυβο της μηχανής του αυτοκινήτου, το οποίο έβαλε στο στόχαστρό του ένας επίδοξος κλέφτης, και βγήκε από το σπίτι φορώντας μόνο ένα εσώρουχο, τρέχοντας στο χιόνι.

Αρχικά γαντζώθηκε από την πόρτα και κατόπιν κατάφερε να σκαρφαλώσει στην οροφή του οχήματος, όπου και παρέμεινε για αρκετά χιλιόμετρα.

Ο άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, στη συνέχεια κατάφερε να σπάσει το πίσω παρμπρίζ με το γόνατό του κι ακινητοποίησε τον επίδοξο ληστή, πριν το όχημα καταλήξει σε ένα στηθαίο ασφαλείας σε μια γέφυρα.

«Ο Μπρους Ουίλις δεν θα κατάφερνε ποτέ κάτι τέτοιο» δήλωσε ο Γιαν Νέσλαντ, αρχηγός του αστυνομικού τμήματος του Ράντεσουντ, κοντά στο Κρίστιανσαντ (νότια Νορβηγία).

«Δεν είναι κάτι που προτείνουμε στους πολίτες να κάνουν, όμως, από τη στιγμή που το έκανε, πρόκειται για απίστευτη ιστορία, πρόσθεσε.

Πάντως, ο 25χρονος δεν γλίτωσε τα κρυοπαγήματα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, ενώ ο δράστης, γνωστός στις αστυνομικές αρχές για κλοπές, συνελήφθη.