Τους οκτώ έφθασαν οι νεκροί και τους 50 οι σοβαρά τραυματίες από τη σύγκρουση αμαξοστοιχιών στη Βαυαρία της Γερμανίας, ενώ άλλοι 50 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή τους.

Δύο επιβατικά τρένα συγκρούστηκαν στις 6:00 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) μετωπικά κοντά στην πόλη του Bad Aibling στη Βαυαρία της Γερμανίας, 60χλμ νοτιοδυτικά του Μονάχου. 

Το ένα από τα δύο τρένα για άγνωστους λόγους εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το δεύτερο.

Σύμφωνα με την αστυνομία 8 άνθρωποι επιβεβαιώθηκε οτι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ περισσότεροι από 100 έχουν τραυματιστεί με κάποιους από αυτούς να βρίσκονται  σε σοβαρή κατάσταση. 

«Είναι πολλοί οι βαριά τραυμασισμένοι και πολλοί οι νεκροί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μάρτιν Βένκλερ, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ρόζενχάιμ. Η Süddeutsche Zeitung κάνει λόγο για περισσότερους από 100 τραυματίες με τουλάχιστον 10 από αυτούς να βρίσκονται  σε σοβαρή κατάσταση. 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΑΥΑΡΙΑ ΤΡΕΝΑ

Στο σημείο της σύγκρουσης έχουν σπεύσει ασθενοφόρα και οχτώ ιατρικά ελικόπτερα. 

trnaskad2

Tην ίδια ώρα, στη Γερμανία «οργιάζουν» οι πληροφορίες στα social media πως η αιτία της μετωπικής σύγκρουσης των δύο τρένων τύπου Meridian  ήταν κάποιο πρόβλημα στη σηματοδότηση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα οι δρόμοι γύρω από το σημείο του δυστυχήματος έχουν αποκλειστεί και η γραμμή Holzkirchen – Rosenheim έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.