Η αεροπορική σύνδεση μεταξύ της Βρετανίας και του Ιράν επικυρώθηκε με τις υπογραφές στις σχετικές συμβάσεις, καθιστώντας τη 10η Μαρτίου μία εξόχως σημαντική ημέρα για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Μετά από πολλά χρόνια που ίσχυε το εμπάργκο του δυτικού κόσμου προς την αραβική χώρα, η Τεχεράνη θα συνδέεται με το Ηνωμένο Βασίλειο με έξι πτήσεις σε καθημερινή βάση, δημιουργώντας μία τεράστια αερογέφυρα για την επανέναρξη και ανάπτυξη των διπλωματικών, εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο μεγάλων κρατών.

Παράλληλα, θα δοθεί η ευκαιρία να επανέλθει δυναμική η Iran Air, η οποία υποχρεώθηκε σε συρρίκνωση τα προηγούμενα χρόνια, δίνοντας την ευκαιρία στα αεροδρόμια της Ντόχα, του Αμπού Ντάμπι και του Ντουμπάι δημοφιλής μεσοσταθμούς για τα υπερατλαντικά ταξίδια σε Αμερική, Αυστραλία, αλλά και στα Ανατολικότερα κράτη της ασιατικής ηπείρου.

Το πλάνο περιλαμβάνει τη διατήρηση έξι πτήσεων την εβδομάδα μεταξύ των δύο χωρών. Το καθημερινό πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο, ώστε στο μεσοδιάστημα να δημιουργηθούν οι απαιτούμενες υποδομές και οργάνωση και από τις δύο πλευρές. Οι ιρανικές αερογραμμές, στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν πελάτες και να προσφέρουν κίνητρα στους επίδοξους ταξιδιώτες, αποφάσισαν να ορίσουν το χαμηλότερο δυνατό αντίτιμο.

Παράλληλα, υπεγράφη συνθήκη μεταξύ των δύο κρατών, για την ταχύτερη έκδοση βίζας και τη μεγαλύτερη δυνατή απλούστευση της όλης διαδικασίας. Ένα από τα μεγάλα θέματα που απασχολεί τις κυβερνήσεις των δύο χωρών και ειδικότερα τη βρετανική, είναι ότι στο Ιράν, παραμένει εκτός νόμου η σχέση μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, αλλά και η σχέση εκτός γάμου, οι οποίες φτάνουν ακόμη και στην ποινή του θανάτου. Το γεγονός αυτό αποτρέπει πολλούς Βρετανούς να προγραμματίσουν τις διακοπές τους στο Ιράν, επιλέγοντας άλλες περιοχές, στις οποίες δεν αντιμετωπίζουν τους συγκεκριμένους περιορισμούς.