Η κατηγορία της παράνομης κατοχής ενός αυτόματου τουφεκιού και εκρηκτικών υλών απαγγέλθηκε σήμερα σε βάρος ενός 20χρονου που συνελήφθη το Σαββατοκύριακο ενώ κατευθυνόταν στην παρέλαση Gay Pride του Λος Άντζελες και στο όχημα του οποίου η αστυνομία ανακάλυψε όπλα και εκρηκτικά, γνωστοποίησαν οι εισαγγελικές αρχές.Ο Τζέιμς Ουέσλεϊ Χάουελ από την Ιντιάνα συνελήφθη νωρίς το πρωί της Κυριακής στη Σάντα Μόνικα, προάστιο του Λος Άντζελες.

Η αστυνομία της Σάντα Μόνικα ανακοίνωσε ότι ο Χάουελ συνελήφθη αφού αστυνομικοί τον βρήκαν να κάθεται στο αυτοκίνητό του έχοντας μαζί του τρία αυτόματα τουφέκια, περιοδικά για όπλα όπως επίσης και ένα δοχείο 19 λίτρων που είχε γεμίσει με μια χημική ουσία, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

«Ο ύποπτος προέβη σε μια πρώτη δήλωση σχετικά με το γεγονός ότι κατευθυνόταν στο φεστιβάλ Gay Pride» επισήμανε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Σαούλ Ροντρίγκεζ σε δημοσιογράφους την Κυριακή. «Πέρα από αυτό, δεν έκανε καμία άλλη δήλωση σχετικά με το εάν σκόπευε να κάνει κάτι περισσότερο. Δεν διαθέτουμε επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τις προθέσεις του» επισήμανε ο αστυνομικός διευθυντής.

Στο μεταξύ, ένας εκπρόσωπος τύπου του FBI δήλωσε σήμερα ότι στελέχη της ομοσπονδιακής αστυνομίας πραγματοποίησαν έρευνες στην κατοικία του Χάουελ στο Κλαρκ Κάουντι, στην Ιντιάνα, στο πλαίσιο των κοινών επιχειρήσεων με τις τοπικές αρχές.