Η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα τα χαράματα επιδρομές σε περισσότερα από 100 σημεία στην Κωνσταντινούπολη και συνέλαβε αρκετά άτομα στο πλαίσιο της έρευνας για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου μήνα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Η αστυνομία της διεύθυνσης οικονομικών εγκλημάτων διεξάγει τις επιχειρήσεις για να πατάξει συμπαθώντες ενός θρησκευτικού κινήματος με επικεφαλής τον Φετουλάχ Γκιουλέν, έναν μουσουλμάνο ιερωμένο με έδρα τις ΗΠΑ για τον οποίο η κυβέρνηση υποστηρίζει πως βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος, πρόσθεσε το Dogan.

Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε αργά χθες το βράδυ ότι 40.029 άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και περίπου οι μισοί παραμένουν φυλακισμένοι και εκκρεμεί η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος τους.

Ο Γιλντιρίμ δήλωσε επίσης πως διακόπηκε η λειτουργία 4.262 εταιρειών και θεσμών που διατηρούσαν δεσμούς με τον Φετουλάχ Γκιουλέν. Κατά τις εκκαθαρίσεις που έγιναν στις ένοπλες δυνάμεις, την αστυνομια, τη δημόσια διοίκηση και το δικαστικό σώμα, 79.900 άτομα παύθηκαν από τα καθήκοντά τους, δήλωσε κατά την ομιλία του που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση.