Το αν το μέγεθος ενός πέους θεωρείται «ιδανικό» εξαρτάται και από τη σχέση που έχει η εκάστοτε κυρία με τον άντρα με τον οποίο πρόκειται να βρεθεί στο κρεβάτι, δηλαδή από το αν αυτή διατηρεί μαζί του σταθερό δεσμό ή αν πρόκειται για περιστασιακό εραστή.

Αν λάβουμε υπ' όψη μια πρόσφατη μελέτη που πραγματοποίησαν από κοινού ερευνητές του UCLA και του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού, τα συμπεράσματά της έρχονται για να καταρρίψουν μια σειρά από δημοφιλείς μύθους.

Πρώτον, το μέγεθος πέους που οι γυναίκες θεωρούν ιδανικό είναι μόλις μεγαλύτερο από τον μέσο όρο (με δεδομένο, φυσικά, ότι ένα φυσιολογικό σε μέγεθος πέος έχει μήκος γύρω στα 15 εκατοστά και περίμετρο στη βάση του γύρω στα 12,5 εκατοστά). Επιπλέον (και εδώ βρίσκεται το «ζουμί» της υπόθεσης), το αν το μέγεθος ενός πέους θεωρείται «ιδανικό» εξαρτάται και από τη σχέση που έχει η εκάστοτε κυρία με τον άντρα με τον οποίο πρόκειται να βρεθεί στο κρεβάτι, δηλαδή με το αν αυτή διατηρεί μαζί του σταθερό δεσμό ή αν πρόκειται για περιστασιακό εραστή (βλέπε: one night stand)

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας -και αφού οι εθελόντριες εξέτασαν προσεκτικά μια ομάδα από ομοιώματα αντρικών μορίων που είχαν εκτυπωθεί σε τρισδιάστατο εκτυπωτή- το ιδανικό πέος που πρέπει να διαθέτει ο μόνιμος σύντροφος μιας γυναίκας πρέπει να έχει μήκος 16 εκατοστά ενώ η περιφέρειά του δεν πρέπει να ξεπερνά τα 12 εκατοστά. Ωστόσο, όταν οι συμμετέχουσες στην έρευνα ρωτήθηκαν για το ιδανικό μέγεθος που πρέπει να «κουβαλά» (sic) ένας περιστασιακός εραστής, τότε αυτές δήλωσαν ότι ο «εξοπλισμός» του εκάστοτε τυχερού θα πρέπει να έχει μήκος κατά μέσο όρο 16,3 εκατοστά και περιφέρεια 12,7.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, οι ερευνητές των δύο αμερικανικών πανεπιστημίων κατέληξαν στο -ενδιαφέρον, είναι η αλήθεια- συμπέρασμα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών επέλεγε λιγότερο «προικισμένους» άντρες ως μόνιμους συντρόφους, πολύ απλά γιατί η σεξουαλική συνεύρεση με τους άντρες αυτούς ήταν πιο εύκολη από ανατομικής άποψης. Επιπλέον, οι επιστήμονες των δύο αμερικανικών πανεπιστημίων υπέθεσαν ότι επειδή οι γυναίκες έχουν την τάση ν' απολαμβάνουν το σεξ περισσότερο με τον μόνιμο σύντροφό τους, επιλέγουν άντρες πιο «προικισμένους» για να κάνουν περιστασιακό σεξ θεωρώντας ότι το μεγαλύτερο μέγεθος στην περίπτωση αυτή θα τις «αποζημιώσει» για την έλλειψη οικειότητας που θα νιώσουν κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συνεύρεσης.

Πηγή: gr.askmen.com