Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που διέπραξε χθες ένας Σομαλός φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Οχάιο, σύμφωνα με το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Άμακ.

Υπενθυμίζεται πως ο δράστης τραυμάτισε 9 ανθρώπους με το αυτοκίνητο που οδηγούσε και με ένα χασαπομάχαιρο σε μια πανεπιστημιούπολη στις βόρειες ΗΠΑ προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά. Ο ύποπτος είχε σομαλική καταγωγή κι ήταν ηλικίας περίπου 20 ετών, μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα CBS et NBC.

«Γύρω στις 09.52 τοπική ώρα (17.52 ώρα Ελλάδας), ένας ύποπτος έστριψε με το αυτοκίνητό του στην 19η οδό Γουέστ (…) και τραυμάτισε περαστικούς. Κατόπιν βγήκε από το αυτοκίνητό του και χρησιμοποίησε ένα χασαπομάχαιρο για να επιτεθεί εναντίον των περαστικών» επισήμανε ο αρχηγός της αστυνομίας του πανεπιστημίου Κρεγκ Στόουν, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Ένας αστυνομικός έσπευσε στο σημείο, έστρεψε το όπλο του προς τον ύποπτο και τον σκότωσε, σύμφωνα με τον πρύτανη Μάικλ Ντρέικ.

Ερωτηθείσα σχετικά με το αν πρόκειται για μια «τρομοκρατική» ενέργεια, η επικεφαλής της δημοτικής αστυνομίας απάντησε:

«Πιστεύω ότι πρέπει να το εξετάσουμε αυτό, αυτήν την πιθανότητα», επισημαίνοντας πως ένας άνδραςε είχε ήδη διαπράξει μια επίθεση με μαχαίρι στην πόλη φέτος.

Αυτή η επίθεση ξυπνά τις μνήμες μιας άλλης επίθεσης που διέπραξε ένας Αμερικανός σομαλικής καταγωγής που είχε «ριζοσπαστικοποιηθεί» και ο οποίος τραυμάτισε με μαχαίρι 10 ανθρώπους σε ένα εμπορικό κέντρο στη Μινεσότα (βόρεια) στα μέσα Σεπτεμβρίου προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά. Την ευθύνη της επίθεσης είχε αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.