Της Στέλλας Νοβάκη – Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Νέο επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στην υπόθεση του πολύκροτου διαζυγίου της Αθηνάς Ωνάση και του Αλβάρο ντε Μιράντα, λίγους µόλις µήνες µετά την ανακοίνωση του χωρισµού τους. Πάνω στα συντρίµµια ενός γάµου, οι δύο µοιραίοι «πρωταγωνιστές» έχουν µπει τον τελευταίο καιρό στη διαδικασία να προχωρήσουν στις ζωές τους, προσπαθώντας να βγουν από το κάδρο της αδυσώπητης δηµοσιότητας µε όσο το δυνατόν λιγότερες πληγές. Ωστόσο, µια µοιραία συνάντηση της Αθηνάς Ωνάση µε την Πιλάρ Λουκρίτσια Κορντόν, την αποκαλούµενη από τα διεθνή µέσα ενηµέρωσης ως «πέτρα του σκανδάλου» ή «τρίτο πρόσωπο», που την οδήγησε στον χωρισµό, ζωντανεύει και πάλι το ενδιαφέρον γύρω από το διαζύγιο της «χρυσής» κληρονόµου. Κι αυτό γιατί η «αντίζηλός» της για πρώτη φορά µίλησε για την υπόθεση και έκανε αποκαλύψεις για τις άγνωστες λεπτοµέρειες της σχέσης της µε τον Αλβάρο, αλλά και για την ίδια την Αθηνά.

«Δεν είμαι εγώ η αιτία του χωρισμού τους»

Η Πιλάρ Λουκρίτσια Κορντόν, µιλώντας πριν από λίγες ηµέρες στην έντυπη έκδοση του ABC της Ισπανίας, αποκάλυψε τις µεγάλες ανατροπές που έφερε στη ζωή της το συγκεκριµένο διαζύγιο και για πρώτη φορά απάντησε για τη σχέση της µε τον πρώην σύζυγο της Αθηνάς, Αλβάρο. Με την ανάγκη να πει τη δική της αλήθεια, η επαγγελµατίας αναβάτρια Πιλάρ Λουκρίτσια Κορντόν θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση της, µιλώντας για µια άσχηµη στιγµή στη ζωή της και µια παρεξήγηση που άλλαξε τα πάντα για αυτήν, ενώ είχε συνέπειες και στην επαγγελµατική της πορεία. Αναφερόµενη στις µεγάλες αθλητικές διοργανώσεις στις οποίες συµµετέχει, δέχτηκε και ερώτηση από τη δηµοσιογράφο του ισπανικού ABC για το γεγονός ότι της «χρεώνουν» µια παράνοµη σχέση µε τον Αλβάρο, που έγινε και η αιτία του διαζυγίου του µε την Αθηνά. «∆εν είµαι εγώ η πέτρα του σκανδάλου», έσπευσε να πει και αποκάλυψε ότι µε τον Αλβάρο δεν είχαν καµία προσωπική, επαγγελµατική ή φιλική επαφή.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 «Φίλη µου ήταν και είναι η Αθηνά. Με τον Αλβάρο δεν έχουµε πιει ούτε µια κόκα-κόλα», είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή της και αποκάλυψε πως το χρονικό διάστηµα που το όνοµά της πρωταγωνιστούσε στους τίτλους των εφηµερίδων είχε επικοινωνία µε την Αθηνά. «Οταν έµαθα τα σενάρια που µε ήθελαν ως την πέτρα του σκανδάλου και την αιτία του χωρισµού της Αθηνάς µε τον Αλβάρο, µίλησα µε την Αθηνά και της εξήγησα ότι όλα αυτά δεν έχουν καµία σχέση µε την πραγµατικότητα. Η Αθηνά όχι µόνο δέχτηκε όσα της είπα, αλλά εξακολούθησε να µε στηρίζει µε τη φιλία της, καθώς αντιλήφθηκε πως κι εγώ είχα έρθει σε δύσκολη θέση». Ανάµεσα στις πιπεράτες λεπτοµέρειες για το διαζύγιο Αθηνάς-Αλβάρο που έφερε στο φως η Πιλάρ, η αναβάτρια αποκάλυψε και πως οι συνέπειες από την αρνητική δηµοσιότητα ήταν σοβαρές και για την ίδια, τόσο στην επαγγελµατική όσο και στην προσωπική ζωή της.

«Αναγκάστηκα για µεγάλο χρονικό διάστηµα να µην εκτίθεµαι στη δηµοσιότητα, γιατί κάθε δική µου παρουσία προ- καλούσε». Εκτός από τις επαγγελµατικές και ψυχολογικές συνέπειες, όµως, που είχε να αντιµετωπίσει, η ίδια αποκάλυψε ότι η υπόθεση αυτή διέλυσε και την προσωπική της ζωή. «Αναγκάστηκα να ζητήσω από τον σύντροφό µου να εγκαταλείψουµε για κάποιο χρονικό διάστηµα τη σχέση µας, µέχρι να βρούµε και πάλι τις ισορροπίες µας», είπε, συµπληρώνοντας: «Ηταν µια δύσκολη περίοδος. Μια φιλία, αυτή µε την Αθηνά, κινδύνευε να χαλάσει και αυτό ήταν κάτι που δεν το ήθελα. Αργότερα, µου ζήτησε συγνώµη και ο ίδιος ο Αλβάρο και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει και η Αθηνά». Μι- λώντας για τις σχέσεις της, η Πιλάρ αναφέρθηκε και στους δύο αναβάτες συναδέλφους της που υπήρξαν οι µεγάλοι έρωτες της ζωής της και δήλωσε πως «είναι φυσιολογικό να κάνεις σχέση µε κάποιον από το περιβάλλον σου και, αφού τα βρείτε, είναι υπέροχο να κάνεις οικογένεια µαζί του».

ΟΥΤΕ ΜΑΤΙΑ

Πιλάρ Κορντόν και Αθηνά Ωνάση, παρά τις δηλώσεις της πρώτης για τις καλές σχέσεις που έχουν και για το ότι µεταξύ τους δεν υπάρχει καµία παρεξήγηση, συναντήθηκαν στις 27 Νοεµβρίου, στη Μαδρίτη, σε αθλητική διοργάνωση, αλλά δεν ήρθαν σε επαφή. Η συνάντησή τους στο ίδιο αθλητικό γεγονός ήταν και η αφορµή της εξοµολόγησης της Πιλάρ, που µίλησε για πρώτη φορά και θέλησε να βγάλει το «αγκάθι» από τη ζωή της και τον χαρακτηρισµό της «πέτρας του σκανδάλου». Πάντως, όσοι είδαν την Αθηνά στο event είπαν ότι η νεαρή κληρονόµος ήταν σαφώς καλύτερα ψυχολογικά. Αλλωστε, βρήκε νέο… έρωτα. Πρόκειται για το καινούργιο της απόκτηµα, το πανάκριβο άλογο που αγόρασε, ξεπερνώντας έτσι τον χωρισµό της.

Με ένα ποσό που κυµαίνεται στα 10-12 εκατ. ευρώ, η 31χρονη Ελληνίδα πολυεκατοµµυριούχος απέκτησε το άλογο «Going Global», ηλικίας 10 ετών, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα αγωνιστικά άλογα παγκοσµίως, ενώ µετείχε στους Ολυµπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Πάντως, η «χρυσή» κληρονόµος και η Πιλάρ δεν είναι η πρώτη φορά που συναντιούνται µετά την είδηση του διαζυγίου της πρώτης. Είχε προηγηθεί η συνάντησή τους σε ιππικό event στις Κάννες, µε την Κορντόν να έρχεται τετ-α-τετ µε την Αθηνά Ωνάση χωρίς να ανταλλάσσουν ούτε µατιά. Τότε, βέβαια, ήταν οι πρώτες ηµέρες των αποκαλύψεων και επικρατούσε αµηχανία, αλλά και η ανάγκη και των δύο να «κρυφτούν» από την επικαιρότητα.

Οι έρωτες με συναδέλφους

Σύµφωνα µε δηµοσίευµα που πρώτη έφερε στο φως η ισπανική «El Mundo», η Κορντόν είναι η γυναίκα µε την οποία ο Αλβάρο απάτησε την Αθηνά. Η γοητευτική 43χρονη ασχολείται µε την ιππασία από τα 16 της χρόνια και θεωρείται µία από τις κορυφαίες αθλήτριες της Ισπανίας στο αγώνισµα. Ηταν η µοναδική Ισπανίδα αναβάτρια στο πρόσφατο Longines Global Champions Tour, στο Μαϊάµι. Στην προσωπική και ερωτική της ζωή φαίνεται πως έχει ιδιαίτερη αδυναµία σε συναδέλφους της. Στο παρελθόν έχει υπάρξει σε σχέση µε τρεις άντρες της ιππασίας, τους Alberto Honrubia, Rafael Tapias και David Uson. Σύµφωνα µε τα δηµοσιεύµατα, ο Αλβάρο «συνελήφθη» επ’ αυτοφώρω από τους σωµατοφύλακες της Αθηνάς να την απατά µε τη γυναίκα-µυστήριο Πιλάρ Λουκρίτσια Κορντόν, η οποία, όµως, µε µια αινιγµατική ανάρτησή της στο ∆ιαδίκτυο διέψευσε τον ρόλο της ως τρίτου προσώπου. Η Κορντόν, που σπάνια τοποθετείται και απαντάει σε δηµοσιεύµατα , αυτή τη φορά έσπασε τον κώδικα σιωπής, µιλώντας µε λεπτοµέρειες για την προσωπική της ζωή και απορρίπτοντας οποιαδήποτε σχέση της µε το διαζύγιο Αθηνάς-Αλβάρο. Είχε προηγηθεί, ωστόσο, µια λακωνική ανάρτηση που έκανε στις 4 Ιουνίου στον προσωπικό της λογαριασµό στο Facebook: «Η ζωή µου ορίζεται από τα άλογά µου, τη δουλειά και την οικογένειά µου. Αυτοί είναι οι τρεις πυλώνες µου».