Μια 36χρονη Αιγύπτια, Έμαν Αχμέντ, θεωρείται η πιο βαριά γυναίκα στον κόσμο καθώς ζυγίζει 500 κιλά, και πρόκειται να εγχειριστεί από Ινδό γιατρό προκειμένου να χάσει βάρος.

Η 36χρονη πρόκειται να ταξιδέψει με πτήση τσάρτερ στο Μουμπάι, όπου ο χειρουργός βαριατρικής Μουφαζαλ Λακνταγουάλα θα την υποβάλει σε χειρουργική επέμβαση.

Αρχικά η πρεσβεία της Ινδίας στο Κάιρο αρνήθηκε να της χορηγήσει βίζα, ωστόσο μετά από ένα tweet που έστειλε ο χειρουργός στον υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας, ο υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων προσφέρθηκε άμεσα να βοηθήσει την 36χρονη.

 

Η οικογένεια της Έμαν αναφέρει ότι η γυναίκα δεν έχει βγει από το σπίτι της εδώ και 25 χρόνια και ότι ζυγίζει 500 κιλά. Εάν ο ισχυρισμός αυτός αληθεύει, τότε πρόκειται για την πιο βαριά γυναίκα εν ζωή στον κόσμο, καθώς η κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες είναι μια Αμερικανίδα που ζύγιζε 292 κιλά το 2010.

Η γυναίκα αναμένεται να ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα και θα παραμείνει στην Ινδία για δύο με τρεις μήνες, προκειμένου να υποβληθεί στην επέμβαση και να καταφέρει να αναρρώσει προτού επιστρέψει σπίτι της. Ωστόσο, θα χρειαστεί να περάσουν δύο με τρία χρόνια, ώστε το βάρος της να μειωθεί κάτω από τα 100 κιλά.

«Ελπίζω ότι θα μπορέσω να τη βοηθήσω, δεν θα πω είμαι σίγουρος, γιατί πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα ήταν υπερβολή», πρόσθεσε ο γιατρός.