Ο πρώτος πελάτης της Amazon που παρέλαβε με drone την παραγγελία του είναι Βρετανός έμπορος, ο Richard B. που ζει κοντά στο Κέμπριτζ , γράφοντας ιστορία στην εξέλιξη του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η παράδοση έγινε στις 7 Δεκέμβρη και περιείχε μία συσκευή για την παροχή της υπηρεσίας Amazon Fire TV streaming και ένα σακουλάκι ποπ κορν, ενώ τα προϊόντα παραδόθηκαν 13 λεπτά, αφότου έγινε η παραγγελία.

Ο Βρετανός έμπορος είναι μέλος του προγράμματος δοκιμών Prime Air, που ετοιμάζει το δρόμο, ή καλύτερα τους αιθέρες, για τις στρατιές των drone, με τα οποία η Amazon θέλει να εξυπηρετεί τους πελάτες της στο μέλλον.

Οι δοκιμαστικές παραδόσεις με drone θα συνεχιστούν στη Μεγάλη Βρετανία, εκεί όπου επιτρέπεται η πτήση drone σε μεγαλύτερες αποστάσεις από ό,σο βλέπει το μάτι του πιλότου από εδάφους.

Τα drones μετά πετάνε εντελώς αυτόνομα, καθοδηγούμενα από GPS μέχρι τον προορισμό τους. Είναι ικανά να κουβαλήσουν προϊόντα που ζυγίζουν έως και 2.7kg.

Αναφορικά με τους προβληματισμούς περί ασφαλείας, η εταιρεία διαβεβαιώνει πως προτεραιότητά της είναι η ασφάλεια, και ότι επί της παρούσης έχει άδεια λειτουργίας κατά τις ώρες της ημέρας, όταν υπάρχουν χαμηλής έντασης άνεμοι και καλή ορατότητα, αλλά όχι με βροχή, χιόνι ή συνθήκες παγετού.

Στο βίντεο της Amazon που ακολουθεί, καταγράφονται όλες οι λεπτομέρειες της διαδικασίας από τη στιγμή της παραγγελίας μέχρι την παράδοσή της, με τη χρήση ενός ηλεκτροκίνητου drone που πετούσε στα 122 μέτρα ύψος.