Οι εξελίξεις μετά τους πυροβολισμούς στην Άγκυρα είναι ραγδαίες, καθώς νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ρώσος πρέσβης Αντρέι Καρλόφ ,κατέληξε από τα βαριά τραύματά του.

Ενημερώθηκε για το συμβάν ο Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε για την επίθεση ενός ενόπλου εναντίον του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Τουρκία και θα έχει διαβουλεύσεις με τον υπουργό του των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τους επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας, ανέφερε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί. Εξακριβώνουμε τις πληροφορίες. Ο πρόεδρος σχεδιάζει να δεχθεί αναφορές από τον ΥΠΕΞ και τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας», σημείωσε ο Πεσκόφ.

Η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι ο πρεσβευτής Αντρέι Καρλόφ είναι νεκρός.

Το χρονικό της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη 

Όλα ξεκίνησαν όταν έγινε γνωστό πως ο πρέσβης της Ρωσίας στην Τουρκία τραυματίστηκε σοβαρά από πυρά αγνώστου στην Άγκυρα, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρεσβευτής διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας Hürriyet στο Διαδίκτυο, ο πρεσβευτής Αντρέι Καρλόφ δέχθηκε πυρά κατά τη διάρκεια έκθεσης φωτογραφίας για τη Ρωσία σε μια γκαλερί στην Άγκυρα.

Κατά τη Χουριέτ, η ρωσική πρεσβεία εκτίμησε πως πρόκειται για μια επίθεση που διέπραξε ισλαμιστής.

Η επίθεση διαπράχθηκε μία ημέρα πριν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μεταβεί στη Μόσχα για συνομιλίες με τους ομολόγους του της Ρωσίας και του Ιράν για τη Συρία.

Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, υπάρχουν πολλοί ακόμη τραυματίες από τα πυρά. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι διαπράχθηκε η επίθεση και πρόσθεσε ότι η Μόσχα βρίσκεται σε επικοινωνία με την Άγκυρα.

Από την άλλη πλευρά, δημοσιογράφος της Habertürk υποστηρίζει ότι ο ένοπλος πριν ανοίξει πυρ κατά του πρέσβη φώναξε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και πρόσθεσε πως πήρε εκδίκηση για την καταστροφή στο Χαλέπι.

Και άλλοι πυροβολισμοί στο σημείο

Κι άλλα πυρά ακούστηκαν πριν από λίγο στο σημείο όπου διαπράχθηκε πριν από λίγο η επίθεση εναντίον του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Τουρκία, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk.

Ο δράστης εισήλθε στη γκαλερί με ταυτότητα αστυνομικού

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο δράστης της επίθεσης φέρεται να μπήκε στη γκαλερί όπου γινόταν μια έκθεση φωτογραφίας με αστυνομική ταυτότητα. Μια φωτογραφία που μεταδόθηκε από τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα εικονίζει ανθρώπους πεσμένους στο δάπεδο.

Στο σημείο φέρεται κατά δημοσιεύματα που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik να έφθασε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας.Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk μετέδωσε ότι ακούστηκαν κι άλλα πυρά στον χώρο όπου διαπράθχθηκε η επίθεση. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο ο δράστης μίλησε «για το Χαλέπι» και είπε ότι ήθελε «εκδίκηση».

Τι μεταδίδουν τα Ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass που επικαλείται μαρτυρίες αυτοπτών ο δράστης πυροβόλησε αρκετές φορές και φώναζε: «Βγείτε έξω!», ενώ άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο άνδρας έλεγε: «Εμείς πεθαίνουμε στο Χαλέπι, εσείς θα πεθάνετε εδώ».

Μετά την αιματηρή επίθεση, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τον υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, και τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας.

Αυτός είναι ο δράστης της ένοπλης επίθεσης 

 Η στιγμή των πυροβολισμών 

Διαβάστε επίσης: Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν