Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, που κατείχε το φορτηγό, Άριελ Ζουράφσκι, μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Polish TV και εξήγησε ότι ο 37χρονος οδηγός και συγγενής του, «μαχαιρώθηκε θανάσιμα και πυροβολήθηκε».

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως τα τραύματα από μαχαίρι ήταν εμφανή σε φωτογραφίες που του δόθηκαν, συνεχίζοντας πως «η φωτογραφία έδειχνε το πρόσωπο του εξαδέλφου μου και ήταν σαφές πως είχε δώσει μάχη. Το πρόσωπό του ήταν πρησμένο και αιματοβαμμένο».

Ο Ζουράφσκι είπε πως η τελευταία επικοινωνία που είχε το θύμα με τη σύζυγό του ήταν στις 15.00 (τοπική ώρα) πολλές ώρες πριν την επίθεση.

Την ίδια στιγμή, η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο οδηγός του φορτηγού με το όνομα Λούκας Όρμπαν βρέθηκε νεκρός στη θέση του συνοδηγού. Ανέφερε ότι έφερε τραύματα από σφαίρες όπλου μικρού διαμετρήματος, χωρίς να ξεκαθαρίζει αν είναι από το όπλο του καταζητούμενου συνοδηγού ή από πυρά των Γερμανών αστυνομικών, ενώ τόνιζε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι προηγήθηκε πάλη με τον δολοφόνο του.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Focus, οι γερμανικές αρχές γνωρίζουν ότι ο 37χρονος Πολωνός είναι ο νόμιμος οδηγός του οχήματος που πιθανότατα έπεσε θύμα του δράστη.

Ο ιδιοκτήτης της πολωνικής εταιρείας στην οποία ανήκει το φορτηγό δήλωσε πως ο οδηγός επρόκειτο να βρεθεί στο Βερολίνο το απόγευμα της Δευτέρας, προκειμένου να παραδώσει φορτίο χάλυβα και πως είχε χάσει τα ίχνη του από τις 4 το απόγευμα.

ΠΗΓΗ: Focus.de