Μόλις δύο λεπτά μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο Αντλέρ, κοντά στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, συνετρίβη τα ξημερώματα της Κυριακής, ανήμερα Χριστούγεννα, το ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου Τουπόλεφ-154, με 92 επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία και τις πληροφορίες από ρώσους αξιωματούχους, το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ ενώ επιχειρούσε να απογειωθεί, με κατεύθυνση προς την αεροπορική βάση Χμέιμιμ κοντά στην Λαττάκεια της Συρίας. Μετέφερε την διάσημη χορωδία του ρωσικού στρατού Ensemble Alexandrov για τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις. Το σήμα του χάθηκε δύο λεπτά αφότου έφυγε από το αεροδρόμιο του Αντλέρ (05:40 τοπική ώρα, 04:40 ώρα Ελλάδος) και βρισκόταν πάνω από την Μαύρη Θάλασσα.

Οι Ρώσοι καταρχήν αποκλείουν το σενάριο τρομοκρατικής επίθεσης και εστιάζουν στο ενδεχόμενο βλάβης ή ανθρώπινου λάθους. Η συντριβή του μπορεί να οφείλεται σε τεχνική βλάβη ή σε λάθος χειρισμό του πιλότου, σύμφωνα με πηγή του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, καθώς το σήμα του χάθηκε λίγα λεπτά μετά την απογείωση.