Δραματικά φαίνεται πως ήταν τα τελευταία χρόνια της του Τζορτζ Μάικλ. Μάλιστα τον τελευταίο καιρό δεν έβλεπε σχεδόν κανέναν και είχε γίνει κυριολεκτικά ερημίτης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της dailymail το είδωλο της ποπ είχε κλειστεί στον εαυτό του και μισούσε την εξωτερική του εικόνα εξαιτίας των πολλών κιλών που είχε πάρει.

Μια μέρα πριν πεθάνει, την παραμονή των Χριστουγέννων παρακολούθησε από το παράθυρο της πολυτελούς του κατοικίας στο Oxfordshire του Λονδίνου όπου έμενε τη λειτουργία από εκκλησία που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι του.

Σύμφωνα με ανθρώπους του κύκλου του οΤζορτζ Μάικλ μισούσε την εικόνα του, δεν ήθελε να βλέπει κανέναν και δεν τον συγκινούσε τίποτα. Τα τελευταία πέντε χρόνια έδινε σκληρή μάχη με την κατάθλιψη. Ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που τον επισκέπτονταν ήταν ο παιδικός του φίλος, τραγουδιστής και στιχουργός Ντέιβιντ Όστιν. Επίσης κάποιες φορές τον επισκέπτονταν και οι αδερφές του Μέλανι και Γιόντα. Μόνο αυτοί οι τρεις άνθρωποι είχαν πρόσβαση στο σπίτι του και αυτοί όχι σε καθημερινή βάση.

Ο Τζορτζ Μάικλ περιγράφεται από το στενό του περιβάλλον ως τελειομανής: «Ήταν τελειομανής σε ότι είχε να κάνει με την εξωτερική του εμφάνιση. Τον τελευταίο καιρό όμως είχε χάσει την αυτοπεποίθησή του και αυτό τον είχε καταβάλλει. Είχε παραιτηθεί από τη ζωή του και έμοιαζε να μην τον ενδιαφέρει τίποτα».