Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη

Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι ο γενικος εισαγγελέας ζήτησε τη σύλληψη της συζύγου του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, Φρανσουάζ, αλλά και του φερόμενου ως εραστή της, Βραζιλιάνου αστυνομικού Σέρζιο Γκόμεκαθώς καθώς φαίνεται πως συγκέντρωσε αρκετά στοιχεία, βάσει των οποίων θεωρούνται ύποπτοι για δολοφονία του Έλληνα διπλωμάτη. 

Ετσι, επιβεβαιώνεται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους.

Πριν λίγο η Βραζιλιάνα σύζυγός του, Φρανσουάζ Αμοιρίδη, έφτασε ξανά στο αστυνομικό τμήμα, συνοδευόμενη από τρεις αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τα όσα είχε μεταδώσει νωρίτερα μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο της Λατινικής Αμερικής Globo, η αστυνομία εξέταζε σοβαρά το σενάριο του εγκλήματος πάθους.

Σύμφωνα με το Globo οι αρχές, σε έρευνα που διενήργησαν στο σπίτι που διέμενε ο πρέσβης με τη γυναίκα του στη Βραζιλία, βρήκαν κηλίδες αίματος στον καναπέ και όλα συνηγορούν στο ότι ο Αμοιρίδης εκτελέστηκε στο σπίτι του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο αυτοκίνητο το οποίο είχε νοικιάσει και το οποίο βρέθηκε καμένο με ένα απανθρακωμένο πτώμα στο εσωτερικό του.

Σύμφωνα με το ίδιο Μέσο, οι ερευνητές γνωρίζουν ήδη ότι το πτώμα μεταφέρθηκε από το σπίτι στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης, ενώ η σύζυγος του Αμοιρίδη διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με αξιωματικό της αστυνομίας της Βραζιλίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Αμοιρίδης βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα σε λευκό αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει, είχε εξαφανιστεί για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες, ενώ είχε επικρατήσει σύγχυση σχετικά με την απουσία του, καθώς εμφανιζόταν να έχει άδεια μέχρι τις 9 Ιανουαρίου.

Κλιμάκιο της ΕΛΑΣ στη Βραζιλία για τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας αναχωρεί για τη Βραζιλία, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες των βραζιλιάνικων Αρχών για τον πρέσβη της Ελλάδας, Κυριάκο Αμοιρίδη.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι επιβεβαιώθηκε, κατόπιν επικοινωνίας της πρεσβείας της Ελλάδας με το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας, πως το εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου της πόλης του Ρίο, στο οποίο βρέθηκε απανθρακωμένη σορός, είχε ενοικιαστεί, προ ημερών, από τον Έλληνα πρέσβη στη Μπραζίλια.
 
Ταυτοποιήθηκε το απανθρακωμένο πτώμα του πρέσβη

Την ταυτοποίηση του απανθρακωμένου πτώματος του έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία επιβεβαίωσαν οι αρχές της χώρας που ζήτησαν τη σύλληψη της συζύγου του. Την εν λόγω πληροφορία που έρχεται να προστεθεί στις καταιγιστικές εξελίξεις από το πρωί, μετέδωσε ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού RJTV.

Απανθρακωμένο το πτώμα σε αυτοκίνητο

Νεκρό εντόπισαν οι αρχές της Βραζιλίας τον πρέσβη της Ελλάδας στην χώρα, Κυριάκο Αμοιρίδη, ο οποίος αγνοούνταν από την Δευτέρα.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρέθηκε το πτώμα του Έλληνα πρέσβη απανθρακωμένο μέσα σε ένα λευκό αυτοκίνητο που του είχαν βάλει φωτιά, στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου, όπου είχε εξαφανιστεί.

Σύμφωνα με τον Τύπο της Βραζιλίας και την αστυνομία οι πινακίδες του λευκού αυτοκινήτου ταιριάζουν με εκείνες του αυτοκινήτου που είχε νοικιάσει ο Αμοιρίδης.

Η σορός του Έλληνα πρέσβη μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Ινστιτούτο της Νόβα Ιγουάτσου για να εξεταστεί. Στη Βραζιλία μεταβαίνει ο Ελληνας πρέσβης στην Αργεντινή για να συντονίσει τις έρευνες.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο πώς ο Κυριάκος Αμοιρίδης βρέθηκε στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρός, αλλά και το ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από το θάνατό του. Πάντως οι αρχές είχαν εξαρχής την υποψία ότι η υπόθεση της εξαφάνισης μπορεί να κατέληγε αρνητικά καθώς την αναζήτησή του είχε αναλάβει η υπηρεσία ανθρωποκτονιών του Ρίο ντε Τζανέιρο.