Υλικό από τις κάμερες έξω από το σπίτι του πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη που δολοφονήθηκε από τη γυναίκα του και τον εραστή της φέρνει στη δημοσιότητα η βραζιλιάνικη εφημερίδα «Jornal National».

Στο βίντεο φαίνεται ο εραστής Sérgio Gomes Moreira Filho μαζί με τον ξάδερφό του Eduardo Moreira de Melo να μπαίνουν στο σπίτι, όπου λίγο μετά έγινε το αποτρόπαιο έγκλημα. Η μέρα είναι Δευτέρα και το ρολόι δείχνει 19:53. Στο βίντεο διακρίνονται οι δύο άντρες έξω από το εξοχικό του ζεύγους να περιμένουν περίπου μία ώρα πριν μπουν.

Αφού μπουν, μένουν μέσα τρεις ώρες και στη συνέχεια ο Sergio φεύγει μόνος με αυτοκίνητο και επιστρέφει με τα πόδια. Αργότερα και συγκεκριμένα στις 3.20 τα ξημερώματα, σύμφωνα με την αστυνομία, οι συνεργοί απομακρύνουν το πτώμα του πρέσβη.

Ο αστυνομικός Sérgio Gomes Moreira Filho έχει ομολογήσει ότι εκείνος δολοφόνησε τον Αμοιρίδη, όπως ανακοίνωσε ο επιθεωρητής που ηγείται της έρευνας Εβαρίστου Πόντσι, χαρακτηρίζοντας «τραγική» και «άνανδρη» τη δολοφονία του Έλληνα διπλωμάτη.

Το «έγκλημα πάθους» είχαν προσχεδιάσει η σύντροφός του και ο εραστής της, μέλος μιας μονάδας των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, τόνισε ο επιθεωρητής Εβαρίστου Πόντσι. Η Φρανσουάζ Αμοιρίδη, η σύζυγος του διπλωμάτη, μια 40χρονη Βραζιλιάνα, και ο 29χρονος εραστής της, έχουν συλληφθεί. Από τις πρώτες μαρτυρίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας οι σατανικοί εραστές φαίνεται πως θα ισχυριστούν ότι ο πρέσβης κακοποιούσε τη Φρανσουάζ. Αυτό όμως το καταρρίπτουν η μητέρα και η αδερφή της.

Οι δύο γυναίκες δηλώνουν εξοργισμένες και λένε ότι το ζευγάρι δεν καβγάδιζε.

«Δεν τσακώνονταν ποτέ. Ο πρέσβης ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος» λέει η αδερφή της δολοφόνου.

Τραγική φιγούρα η μητέρα της Φρανσουάζ, η οποία τρέμει συνεχώς, όπως μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ και δηλώνει: «Είναι εφιάλτης. Θα ξυπνήσω και τίποτε από αυτά δεν θα έχει συμβεί».

Ο Βραζιλιάνος αστυνομικός που δολοφόνησε τον Κυριάκο Αμοιρίδη