Κάκιστους χειρισμούς στο ζήτημα της εξάρθρωσης του Ισλαμικού Κράτους στην Ευρώπη από τις αρχές των Βρυξελλών αποκαλύπτει νέα έκθεση.

Σύμφωνα με αυτή, η αστυνομία άφησε τρεις φόρες μέσα από τα χέρια της τα αδέλφια Αμπντεσλάμ, τα οποία ήταν οι πρωτεργάτες του χτυπήματος τόσο στο Παρίσι όσο και στις Βρυξέλλες, χτυπήματα με απολογισμό 163 νεκρούς.

Σύμφωνα με την έκθεση, την πρώτη φορά που οι αρχές εντόπισαν τον Μπραχίμ Αμπντεσλάμ, τον άφησαν ελεύθερο παρόλο που ήταν σε λίστα παρακολούθησης ως επικίνδυνος.

Συγκεκριμένα, η βελγική αστυνομία σταμάτησε για έλεγχο όχημα, το οποίο οδηγούσε ο Μπραχίμ Αμπντεσλάμ, ο αδερφός του οποίου, Σαλάχ, αιχμαλωτίστηκε το 2015, μετά από μεγάλη επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας. Ο Μπραχίμ συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παρ' ότι το όνομά του εντοπίστηκε στη λίστα με τους πιθανούς επικίνδυνους τρομοκράτες, αφέθηκε ελεύθερος. Επίσης, η αστυνομία απέτυχε να αναλύσει ένα USB που βρέθηκε πίσω από το ραδιόφωνο του αυτοκίνητου.

Τη δεύτερη φορά που υπήρξε ολιγωρία, η βελγική αστυνομία δεν συνέλαβε τα αδέρφια Αμπντεσλάμ, όταν ο Σαλάχ ανάρτησε στα social media σημαία του ISIS με τη φωτογραφία του.

Επίσης, η αστυνομία πραγματοποίησε έλεγχο σε γιάφκα, στην περιοχή Βερβιέ, στο ανατολικό Βέλγιο, η οποία αργότερα αποδείχθηκε ότι αποτέλεσε το εφαλτήριο για την ομάδα που πραγματοποίησε την πολύνεκρη επίθεση στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015.