Δύο εβδομάδες πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στις ΗΠΑ παραμένει βασικό ζήτημα στη δημόσια σφαίρα οι επιθέσεις χάκερ κατά του Δημοκρατικού κόμματος κατά την προεκλογική περίοδο.

Ενώ είναι γνωστό πως οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία για τις επιθέσεις κατά του κόμματος της Χίλαρι Κλίντον, μία έκθεση των μυστικών υπηρεσιών που ήρθε στη δημοσιότητα σήμερα κατηγορεί ανοιχτά τον Βλάντιμιρ Πούτιν πως διέταξε τις κυβερνοεπιθέσεις με στόχο να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, δεδομένης της συμπάθειας που είχε εκφράσει ο μεγιστάνας για τον Ρώσο πρόεδρο.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, στόχος της επίθεσης κατά του δημοκρατικού κόμματος ήταν να πληγεί το κύρος της Χίλαρι Κλίντον ώστε να κερδίσει έδαφος στην κούρσα εναντίον της ο Ντόναλντ Τραμπ. Σημειώνει επίσης πως την ίδια άποψη συμμερίζονται το FBI και η CIA.

"Οι στόχοι της Ρωσίας ήταν να υποβαθμίσουν τη δημόσια πίστη στο δημοκρατικό σύστημα των ΗΠΑ, να ασκήσουν άδικη κριτική στην Χίλαρι Κλίντον και να πλήξουν τις πιθανότητές της να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ", αναφέρεται στην έκθεση.

Ωστόσο, η έκθεση δεν προβαίνει σε συμπεράσματα για το αν και κατά πόσο η επίθεση των χάκερ πράγματι επηρέασε το εκλογικό αποτέλεσμα του Νοεμβρίου.