Μέσω Twitter, όπως συνηθίζει, απάντησε στην Μέριλ Στριπ ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε στο πρόσωπό του η διάσημη ηθοποιός κατά τη χθεσινή βράβευσή της για τις Χρυσές Σφαίρες.

Η Στριπ κατά την απονομή του βραβείου Cecil B. DeMille lifetime achievement award δήλωσε για τον Ντόναλντ Τραμπ σε ζωντανή μετάδοση: "Υπήρξε μία ερμηνεία τη χρονιά αυτή που με συγκλόνισε. Μου ράγισε την καρδιά. Όχι επειδή ήταν κάτι καλό. Ήταν η στιγμή που ο άνθρωπος που ζητούσε να εκλεγεί στην πιο αξιοσέβαστη θέση στη χώρα μας, μιμήθηκε έναν ρεπόρτερ με ειδικές ανάγκες".

Η απάντηση του νέου προέδρου των ΗΠΑ ήρθε λίγες ώρες μετά μέσω Twitter με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την Στριπ, τακτική συνήθης για όποιον του ασκεί κριτική.

"Η Μέριλ Στριπ, μία από τις πιο υπερεκτιμημένες ηθοποιούς του Χόλυγουντ, παρόλο που δεν με ξέρει προσωπικά, μου επιτέθηκε χθες βράδυ. Είναι μία λακές της Χίλαρι Κλίντον που έχασε πανηγυρικά. Για 100η φορά: Δεν χλεύασα τον ανάπηρο ρεπόρτερ (δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο), απλώς του έδειξα πώς έκανε όταν ζητούσε συγγνώμη, επειδή άλλαξε ένα ρεπορτάζ 16 ετών για να με κάνει να φανώ άσχημα. Και πάλι πρόκειται για ανειλικρινή Μέσα Ενημέρωσης".

Ο χλευασμός του ρεπόρτερ από τον Τραμπ σε προεκλογική ομιλία του:

Η ομιλία της Μέριλ Στριπ για τον Τραμπ: