Τις πύλες του άνοιξε πριν λίγες ημέρες – 5 Ιανουαρίου- το Διεθνές Φεστιβάλ Πάγου και Χιονιού του Χαρμπίν στην επαρχία Χαϊλονγκτσιάνγκ στη βόρεια Κίνα.

Γλυπτά από πάγο και κατασκευές από χιόνι προσέλκυσαν και εντυπωσίασαν εκατοντάδες τουρίστες, ενώ τράβηξαν και τα φλάς των φωτογράφων.

To θεματικό αυτό πάρκο είναι πραγματικά πανέμορφο, καθώς σειρά από γλυπτά από χιόνι και πάγο, αλλά και αναπαραστάσεις από τα πιο εμβληματικά κτίρια στον κόσμο, ενώ όλα είναι σκαλισμένα σε τεράστιους ογκόλιθους πάγου και χιονιού.

Βασική ατραξιόν του πάρκου, ο Κόσμος Χιονιού και Πάγου που καλύπτει μια έκταση άνω των 750.000 τετραγωνικών μέτρων και φιλοξενεί μέχρι και 180.000 κυβικά μέτρα πάγου, ενώ το θέαμα είναι ποιο εντυπωσιακό τη νύχτα, αφού τα γλυπτά από πάγο φωτίζονται με Led.

Η πόλη αυτή βρίσκεται στα σύνορα με τη Ρωσία με το κλίμα της να επηρεάζεται από τη Σιβηρία, με πολικές θερμοκρασίες χειμώνα και καλοκαίρι! Μέση θερμοκρασία το χειμώνα είναι -16 βαθμοί! Το φεστιβάλ διοργανώνεται εκεί κάθε χρόνο από το 1963.