avatar

Σαββατοκύριακο Μαζί
Πένυ Αβραμίδη

ΗΠA: Επενδύσεις 1 δισ. δολαρίων ετοιμάζει η Fiat Chrysler

Ο πρόεδρος Τραμπ ασκεί πιέσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία να προσλάβει εργάτες και να κατασκευάσει οχήματα εντός συνόρων

6bdbsyq2dulbmpwuarwq

Σχέδια για επενδύσεις ύψους 1 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ καταστρώνει η Fiat Chrysler μέσω της παραγωγής τριών νέων μοντέλων Jeep, συν ενός βαρέως οχήματος που αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται στο Μεξικό, καθώς ο πρόεδρος Τραμπ ασκεί πιέσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία να προσλάβει εργάτες και να κατασκευάσει οχήματα εντός συνόρων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, oι προβλεπόμενες δαπάνες μέχρι το 2020 περιλαμβάνουν επανεξοπλισμό των εργοστασίων στο Μίτσιγκαν και το Οχάιο και προσθήκη άλλων 2.000 θέσεων εργασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο ιταλο-αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε ότι η μάρκα Jeep θα προσθέσει στον στόλο της τα σπορ μοντέλα Wagoneer και Grand Wagoneer, καθώς και ένα φορτηγάκι.

Μετά από βελτιώσεις που έγιναν σε ένα εργοστάσιο στο Γουόρεν του Μίσιγκαν, θα είναι δυνατή η παραγωγή και φορτηγών που τώρα κατασκευάζονται στο Μεξικό.

Η κίνηση της Fiat Chrysler έρχεται ενδεχομένως για να προλάβει ενδεχόμενη κριτική από πλευράς Τραμπ, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα απείλησε τη General Motors με την επιβολή φόρων λόγω του ότι εισάγει μια βερσιόν του Chevrolet Cruze από το Μεξικό.

Σημειώνεται ότι η Ford ακύρωσε την κατασκευή ενός εργοστασίου αξίας 1,6 δισ. δολ. στη χώρα και θα επενδύσει 700 εκατ. δολάρια σε εργοστάσιο στο Μίσιγκαν.
Όπως ανακοίνωσε ε ο CEO της Fiat Chrysler, Σέρτζιο Μαρτσιόνε, «η επέκταση της σειράς Jeep ήταν κι εξακολουθεί να είναι το σημείο – κλειδί της στρατηγικής μας». Παράλληλα, επισήμανε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να εξάγει SUV και φορτηγά. «Τελικώς, θα έχουμε την ευχέρεια να διεισδύσουμε σε αγορές και πέραν των ΗΠΑ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Fiat Chrysler έχει στο δυναμικό της πάνω από 11.800 εργάτες σε επτά σημεία παραγωγής στο Μεξικό και ταξινόμησε 477.000 οχήματα το 2015.

Πηγή: ependisinews.gr