Η Μαντόνα στάθηκε και αυτή στο πλευρό των εκατοντάδων χιλιάδων γυναικών που διαδήλωσαν στην Ουάσιγκτον κατά του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ. Η βασίλισσα της ποπ εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στη διαδήλωση φορώντας ένα μαύρο σκουφάκι με αυτάκια γάτας.

«Είστε έτοιμοι να συνταράξετε τον κόσμο; Καλώς ήρθατε στην επανάσταση της αγάπης. Της ανταρσίας. Για την άρνησή μας ως γυναίκες να δεχτούμε αυτή τη νέα εποχή τυραννίας, όπου βρίσκονται σε κίνδυνο όχι μόνο οι γυναίκες αλλά όλοι οι περιθωριοποιημένοι άνθρωποι», είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της.

"Πήρε αυτή τη φρικιαστική στιγμή του σκότους για να μας ξυπνήσει για τα καλά. Φαίνεται πως είχαμε πέσει σε μια ψεύτικη αίσθηση άνεσης. Η δικαιοσύνη κερδίζει, το καλό κερδίζει στο τέλος. Το καλό δεν κέρδισε σε αυτές τις εκλογές, αλλά θα κερδίσει στο τέλος" πρόσθεσε.

Ακόμη η Μαντόνα ανέφερε: «Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την αρχή της ιστορίας μας. Η επανάσταση ξεκινά εδώ. Ο αγώνας για να είμαστε ελεύθεροι και ίσοι. Ας βαδίσουμε μέσα στο σκοτάδι και σε κάθε βήμα να ξέρετε ότι δεν φοβόμαστε, ότι είμαστε μόνοι, ότι δεν θα υποχωρήσουμε».

Μετά το τέλος της ομιλίας της, η οποία καταχειροκροτήθηκε, η Μαντόνα τραγούδησε το «Express Yourself» και το «Human Nature». Σημειώνεται ότι την ώρα που τραγουδούσε έστειλε μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας του: «Ντόναλντ Τραμπ ρούφα το κ@@@@, δεν είμαι η σκύλα σου».

«Είναι η απαρχή μιας αλλαγής περισσότερο από ποτέ αναγκαίας», «το καλό δε νίκησε σε αυτές τις εκλογές, όμως το καλό θα υπερισχύσει στο τέλος» υπογράμμισε η βασίλισσα της ποπ μουσικής.