Ο επικεφαλής των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θα προτείνει τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς για να διεκδικήσει την καγκελαρία από την συντηρητική καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, δήλωσε σήμερα πηγή στο κόμμα.

Από την άλλη πλευρά ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ απέφυγε να σχολιάσει σήμερα δημοσίευμα του ιστότοπου Meedia, σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος δήλωσε στο περιοδικό Stern ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα εναντίον της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

«Δεν θα σας μιλήσω εδώ» είπε ο Γκάμπριελ, νυν αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, στο περιθώριο μιας συνεδρίασης του κόμματος. Η γερμανική Die Zeit, χωρίς να επικαλείται καμία πηγή, έγραψε ότι ο Γκάμπριελ επιδιώκει να αναλάβει μια θέση στο υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα θα προωθήσει την υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς, πρώην προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκειμένου να αναμετρηθεί με την Άγγελα Μέρκελ στις εκλογές και να αναλάβει την ηγεσία του SPD.