Στις 26 Μαρτίου θα διεξαχθούν οι πρόωρες βουλευτικές στη Βουλγαρία, με βάση το διάταγμα που υπέγραψε ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ρούμεν Ράντεφ. Με το ίδιο Διάταγμα ορίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Ογκνιάν Γκερτζίκοφ, καθηγητή εμπορικού δικαίου και πρόεδρο της Βουλής στο διάστημα 2001-2005 επί κυβερνήσεως Συμεών Σαξομπουρκόσκι, ενώ στη θέση του υπουργού Εξωτερικών τοποθετείται ο νυν πρέσβης της Βουλγαρίας στη Γερμανία, Ράντι Ναϊντένοφ.

Η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές, λόγω της παραίτησης της κεντροδεξιάς κυβέρνησης του Μπόικο Μπορίσοφ. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως θα παραιτηθεί, εφόσον δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας η προτεινόμενη από το κόμμα του GERB υποψήφια.

Μετά την ανάδειξη νικητή, από τον κάλπη, του υποψήφιου του Σοσιαλιστικού Κόμματος κ. Ράντεφ, ο κ. Μπορίσοφ και η κυβέρνησή του υπέβαλαν παραίτηση, όπως είχε δηλώσει ο Βούλγαρος ηγέτης.

Δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις επικείμενες εκλογές, πάντως, δείχνουν ελαφρά υπεροχή του κόμματος του κ. Μπορίσοφ έναντι των Σοσιαλιστών.