Η Τουρκία χαρακτηρίζει τόσο το Ισλαμικό Κράτος όσο και το Μέτωπο Νόσρα, γνωστό τώρα ως Τζάμπχατ Φάτεχ αλ-Σαμ, τρομοκρατικές οργανώσεις και δρα στη βάση αυτής της πολιτικής, δήλωσε σήμερα πηγή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Τζάμπχατ Φάτεχ αλ-Σαμ εξαπέλυσε την Τρίτη επίθεση εναντίον ομάδων ανταρτών που ανήκουν στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) στη βορειοδυτική Συρία, απειλώντας να επιφέρει κρίσιμο πλήγμα στην περισσότερο μετριοπαθή πτέρυγα των σύρων ανταρτών που υποστηρίζεται από την Τουρκία και να εκτροχιάσει τις υποστηριζόμενες από τη Ρωσία ειρηνευτικές συνομιλίες.

Οι επιθέσεις μπορεί να οφείλονται στην επιθυμία της Τζάμπχατ Φάτεχ αλ-Σαμ να εμποδίσει μια πολιτική επίλυση της συριακής διένεξης, ανέφερε η πηγή.

Η ίδια πηγή δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία δεν γνωρίζει εάν η Ρωσία πρότεινε οποιαδήποτε τροποποίηση του Συντάγματος στη διάρκεια των ειρηνευτικών συνομιλιών που διεξήχθησαν αυτή την εβδομάδα στην πρωτεύουσα του Καζακστάν Αστάνα, που να περιλαμβάνει την αυτονομία των Κούρδων της Συρίας, ανέφερε.