Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση στο τέμενος του Κεμπέκ, ενώ οκτώ τραυματίστηκαν, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας.
Η αστυνομία, θεωρεί την επίθεση, ως τρομοκρατική επίθεση, ενώ έχουν συλληφθεί δύο ύποπτοι.

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δηλώνουν ότι οι δράστες ήταν περισσότεροι, σύμφωνα με μία εκπρόσωπο της αστυνομίας.Η αστυνομία δεν έχει περισσότερα στοιχεία για τους υπόπτους, καθώς η έρευνα για την επίθεση, μόλις άρχισε.

Μαρτυρία


«Ο ένας ένοπλος πυροβολούσε και φώναζε Allahu Akbar», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Canada ένας επιζών της επίθεσης στο τέμενος στην πόλη Κεμπέκ του Καναδά.

«Οι σφαίρες έβρισκαν ανθρώπους που ήταν εκεί για να προσευχηθούν, άνθρωποι που προσεύχονταν, έχασαν τη ζωή τους», συμπλήρωσε ο επιζών από την επίθεση στο τζαμί στην καναδική πόλη.

«Μία σφαίρα πέρασε ξυστά από το κεφάλι μου», συμπλήρωσε ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος υποστήριξε ότι οι δράστες μιλούσαν και πολύ καλά γαλλικά.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, χαρακτήρισε την επίθεση κατά του τεμένους στο Κεμπέκ, ως “τρομοκρατική επίθεση κατά των μουσουλμάνων.”

“Καταδικάζουμε την τρομοκρατική επίθεση κατά των μουσουλμάνων σ' ένα κέντρο προσευχής και καταφυγίου,” δήλωσε σε ανακοίνωσή του, ο Τριντό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τέμενος έγινε στόχο και στο παρελθόν και συγκεκριμένα τον περασμένο Ιούνιο, κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, όταν άγνωστοι άφησαν από έξω ένα κεφάλι γουρουνιού. Εβδομάδες αργότερα, μία ισλαμοφοβική επιστολή διανεμήθηκε στην περιοχή.

Από την πλευρά του πάντως ο πρόεδρος του τεμένους, είπε σε εφημερίδα του Έντμοντον ότι το τζαμί δεν είχε δεχτεί πρόσφατα απειλές. Έχουμε μία πολύ καλή σχέση με τους γείτονες, με την κοινότητα» είπε. «Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός -και σήμερα έχουμε αυτό το δραματικό γεγονός», συμπλήρωσε.