Οι επιθετικοί τόνοι της Bild, κατά της Ελλάδας, συνεχίζονται. Αυτή τη φορά η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι οι χρεοκοπημένοι Έλληνες δαπανούν χρήματα, για να αγοράσουν πολεμικά αεροσκάφη την ώρα που το φάντασμα του «Grexit» πλανάται και πάλι πάνω από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας η Ελλάδα είναι έτοιμη να ξοδέψει περίπου 1.2 δισ ευρώ για μαχητικά F-16.

«Και πάλι η αντίστροφη μέτρηση για την Ελλάδα: Χωρίς τα χρήματα των δανειστών το καλοκαίρι η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με πτώχευση. Η χώρα δεν πάει ούτε μπροστά, ούτε πίσω. Το φάντασμα τoυ "Grexit" πλανάται και πάλι πάνω από την Ελλάδα», σημειώνει το δημοσίευμα, προσθέτοντας πως «με τους πυροσβέστες να διαδηλώνουν στους δρόμους των Αθηνών ζητώντας την μονιμοποίησή τους και τον δείκτη ανεργίας να είναι πάνω από το 23%, η κυβέρνηση της Αθήνας αποφάσισε να επενδύσει πολλά χρήματα σε όπλα».

Εσωτερικό έγγραφο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τονίζει ότι τα χρήματα που θα μπορούσαν να δαπανηθούν συνολικά για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής αεροπορίας ανέρχονται έως και πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.

 Η ελληνική πολεμική αεροπορία έχει ήδη 155 F-16 μαχητικά αεροσκάφη. Η εφημερίδα Bild αναφέρει επίσης πως, το ελληνικό υπουργείο εξετάζει αν η Ρουμανία και η Βουλγαρία προσανατολίζονται στην αγορά των παλαιότερων εκ των F-16 της Ελλάδος.