Οι μέρες του Ράινς Πρίμπους στη θέση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου φαίνεται να τελειώνουν πριν καν συμπληρώσει ένα μήνα στη νέα του θέση. Ο λόγος είναι ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σκέφτεται να διώξει κάποιους από τους στενούς του συνεργάτες. Σύμφωνα με πηγές του Politico, άνθρωποι του κύκλου του Τραμπ, έχουν ετοιμάσει λίστα με τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον Πρίμπους.

Ωστόσο όπως αναφέρει το δημοσίευμα εκτός του Πρίμπους ο Ντόναλντ Τραμπ έχει παράπονα και για τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Μάικλ Φλιν. Ο Φλίν  φέρεται να είχε άκρως απόρρητες συζητήσεις με Ρώσους αξιωματούχους, για τις οποίες είπε ψέμματα. «Πιστεύει ότι είναι πρόβλημα. Εγώ θα ανησυχούσα αν ήμουν ο Φλιν», ανέφερε πρόσωπο το οποίο έχει γνώσεις από τους τρόπους σκέψης του Αμερικανού προέδρου. 

Εκτός από τους Πρίμπους και Φλιν στη "μαύρη λίστα" βρίσκεται και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σιν Σπάισερ. Μάλιστα ο Τραμπ έχει συζητήσει μαζί του, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του, για τον τρόπο που αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα. 

Ποιοι είναι οι πιθανοί αντικαταστάτες του Πρίμπους

Όπως αναφέρει το Politico, υπάρχουν τέσσερα πρόσωπα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τους αντικαταστάτες του Ρέινς Πρίμπους είναι η Κελιάν Κόνγουεϊ, ο Ρικ Ντίαρμπορν και ο Ντέιβιντ Ούρμπαν. Παράλληλα στο τραπέζι των συζητήσεων έχει βρεθεί και το όνομα του οικονομικού συμβούλου του Πλανητάρχη, Γκάρι Κον. Ο Γκάρι Κον βρίσκεται κοντά στον γαμπρό του Τραμπ, Τζάρεντ Κάσνερ.

Από την άλλη πλευρά, ο Ντόναλντ Τραμπ, φέρεται να είναι απογοητευμένος από τους συνεργάτες του, ειδικότερα στο ζήτημα του αντιμεταναστευτικού διατάγματος. Μάλιστα εξέφρασε τα παράπονά του σε τουλάχιστον ένα άτομο ότι οι άνθρωποί του δεν του έδωσαν καλές συμβουλές και ό,τι θα έπρεπε να περιμένει πριν το υπογράψει «αντί να βιαστώ όπως εκείνοι ήθελαν».

Ενδεικτικό είναι ότι υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανέφεραν στο Politico ότι παρά το γεγονός ότι δεν είναι πιθανό να γίνουν άμεσα αλλαγές, ο Τραμπ έχει ήδη εντείνει τις επαφές του με ανθρώπους που εμπιστεύεται εκτός του Λευκού Οίκου και τους έχει εκφράσει την ανησυχία του για το πώς εξελίσσονται τα πράγματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι o Τραμπ, στρέφει την προσοχή, του σε ανθρώπους της αγοράς, που είναι για χρόνια φίλοι του. Μάλιστα συμβουλεύεται τον επενδυτή Στίβεν Σβάρζμαν, και τον Γκάρι Κον, ο οποίος εργαζόταν στην Goldman Sachs, πριν ενταχθεί στην ομάδα του. «Σίγουρα θα γίνει αλλαγή μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, αν όχι νωρίτερα», τόνισε χαρακτηριστικά μία πηγή.

Τέλος το περασμένο Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνομίλησε για μισή ώρα στο θέρετρό του με έναν παλιό του φίλο, τον γενικό διευθυντή της ιστοσελίδας Newsmax Κρίς Ρούντι.«Πάντα είχε ισχυρούς ανθρώπους γύρω του και είναι σε αναζήτηση τέτοιων ανθρώπων», είπε ο Ρούντι.

Τέλος ο Ρούντι μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ μίλησε σε εκπομπή του CNN, όπου εξέφρασε παράπονα για τον Ρείνς Πρίμπους και είπε ότι πρέπει να αποπεμφθεί από τον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με τον Ρούντι στη συνέχεια έλαβε πολλά μηνύματα από κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι οποίοι τον συνεχάρησαν για την τοποθέτησή του. «Αν δεν βάλουν κάποιον άλλον, με διαφορετικά προσόντα, θα συνεχίσουν να έχουν προβλήματα», τόνισε , αναφερόμενος στον Ρίνς Πρίμπους.