Η μονάδα ίντερνετ υψηλής ταχύτητας της Alphabet, Google Fiber, από την Τετάρτη έχει νέο διευθύνοντα σύμβουλο και πρόκειται να απολύσει ή να μεταφέρει εκατοντάδες εργαζομένους, καθώς στοχεύει στο να αρχίσει σύντομα να προσφέρει υπηρεσίες ασύρματα αντί να βασίζεται στα υπόγεια καλώδια οπτικών ινών, μεταδίδει η Wall Street Journal.

Ο νέος CEO της Access, της μονάδας της Alphabet που αποτελείται κυρίως από την Google Fiber αλλά περιλαμβάνει και άλλα μικρότερα ιντερνετικά πρότζεκτς, Greg McCray, είναι εδώ και χρόνια στέλεχος στον τομέα της ευρυζωνικότητας και πιο πρόσφατα ηγούνταν της τεχνολογικής εταιρίας ευρυζωνικότητας Aero Communications.

Ο πρώην CEO της Access, Craig Barratt, αποσύρθηκε τον Οκτώβριο εν μέσω μεταστροφής στη στρατηγική της εταιρίας, εξηγεί η εφημερίδα.

Εκπρόσωπος ανέφερε ότι αρκετές εκατοντάδες εργαζομένων της Access μετακινούνται σε νέες θέσεις εργασίας στην Google ή άλλες εταιρίες της Alphabet, ενώ η Google Fiber εξάλειψε ήδη το 9% του προσωπικού της όταν αποσύρθηκε ο Barratt και ανέστειλε σχέδια επέκτασης σε 11 αμερικανικές μητροπολιτικές περιοχές.

Οι χθεσινές μειώσεις στο προσωπικό της Access επηρεάζουν περισσότερους εργαζόμενους σε σχέση με τις απολύσεις του Οκτωβρίου, τόνισε πηγή της WSJ που γνωρίζει την υπόθεση, ενώ οι περισσότεροι από τους εργαζομένους που επηρεάζονται βρίσκονται στα κεντρικά γραφεία στην Καλιφόρνια, έναντι προσωπικού σε πόλεις όπου δραστηριοποιείται η Google Fiber.