Η MoveHub, μία εταιρεία που παρέχει συμβουλές σε όσους θέλουν να ζήσουν εκτός της χώρας καταγωγής τους, φρόντισε να μετρήσει το κόστος της καθημερινής ζωής σε αρκετές χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβάνοντας στις «μετρήσεις» της το κόστος αγοράς ειδών πρώτης ανάγκης, ενοίκια, τιμές σε εστιατόρια, αλλά και μέσα μεταφοράς.

Αυτές είναι οι πέντε ακριβότερες:

5. Σιγκαπούρη: Σύμφωνα με το blog Singapore Life News, το μέσο κόστος για να πιει κάποιος μία μπύρα φθάνει στις 8,50 στερλίνες, το οποίο θεωρείται μάλλον... τσουχτερό.

4. Ισλανδία: Το γεγονός ότι η χώρα, λόγω της μορφολογίας του εδάφους της, είναι αναγκασμένη να εισάγει τα περισσότερα τρόφιμα που καταναλώνουν οι κάτοικοί της, ανεβάζει ψηλά το κόστος διαβίωσης.

3. Χονγκ Κονγκ: Μία πανάκριβη πόλη, με πολύ λίγο... χώρο για όσους θέλουν να ζήσουν σε αυτή. Όπως τονίζουν οι γνωρίζοντες το κόστος ενοικίασης ενός ακόμη και μικροσκοπικού διαμερίσματος είναι εντυπωσιακό.

2. Ελβετία: Συνήθως κατατάσσεται στις κορυφαίες θέσεις μεταξύ των καλύτερων χωρών για να ζήσει κάποιος, όμως, όπως αποδεικνύεται θα πρέπει να διαθέτει και αρκετά χρήματα, καθώς είναι και η ακριβότερη χώρα της Ευρώπης.

1. Βερμούδες: Μπορεί να είναι φορολογικός παράδεισος, αλλά είναι και η ακριβότερη χώρα του κόσμου για να ζήσει κάποιος, ενώ η πρωτεύουσά της Χάμιλτον θεωρείται η ακριβότερη πόλη του κόσμου.