Εικόνες από τη νέα θωρακισμένη λιμουζίνα αξίας 15 εκατ. δολαρίων του Ντόναλντ Τραμπ κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, γνωστό και ως «The Beast»

Η θωρακισμένη λιμουζίνα του Ντόναλντ Τραμπ, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο των δοκιμών και αναμένεται να βγει στην κυκλοφορία στις 30 Μαρτίου.

Είναι εξοπλισμένη με πολλά συστήματα προστασίας, επιθετικά και αμυντικά συστήματα και κατασκευάστηκε με τα στάνταρ των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠ, ενώ αντέχει από τυχόν βαλλιστικές επιθέσεις και επιθέσεις χημικών όπλων.

Στα ενδιαφέροντα στοιχεία του The Beast προσμετρώνται τα ενισχύμενα με ανθρακονήματα λάστιχα, το μέγεθος των οποίων θυμίζει αντίστοιχα λεωφορείων και πρακτικά δεν μπορούν να χάσουν τον αέρα τους.

Στην απίθανη περίπτωση που αυτό συμβεί δεν ακινητοποιείται αλλά συνεχίζει κανονικά τις ειδικά σχεδιασμένες σιδερένιες ζάντες του.

Η λιμουζίνα είναι εφοδιασμένη με υπέρυθρες κάμερες, συστήματα εντοπισμού GPS και δορυφορικής επικοινωνίας, πυροσβεστικό εξοπλισμό, εκτοξευτήρες δακρυγόνων, διάφορα όπλα, διόπτρες νυχτερινής οράσεως, ενώ πάντα υπάρχουν στο ψυγείο δύο φιάλες αίμα του ίδιου τύπου που έχει ο πρόεδρος, σε περίπτωση που χρειαστεί να υποβληθεί σε επείγουσα μετάγγιση

Αξίζει να σημειωθεί πως δόθηκαν 15,8 εκατ. δολάρια στην εταιρία για να το δημιουργήσει ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει την ημέρα της ορκομωσίας του νέου προέδρου αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό.