Η Samsung επέλεξε, για πρώτη φορά από το 2013, να μην παρουσιάσει ένα smartphone- «ναυαρχίδα» Galaxy S στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη.

Αντ'αυτού, παρουσίασε δύο νέα tablets και μια συσκευή εικονικής πραγματικότητας (VR) που διαθέτει τηλεχειριστήριο. Ωστόσο, όπως σημειώνει το BBC, υπήρξε αναφορά σε νέο smartphone στο τέλος της παρουσίασης από την εταιρεία, που επεσήμανε πως η νέα συσκευή θα αποκαλυφθεί στη Νέα Υόρκη στις 29 Μαρτίου.

Από τα νέα tablets, το Galaxy Tab S3 είναι το μικρότερο από τα δύο και διαθέτει οθόνη 9,7 ιντσών, στοχεύοντας σε χρήστες που δίνουν έμφαση στο gaming και στα βίντεο. Το μεγαλύτερο Galaxy Book έρχεται σε δύο μεγέθη, στις 10,6 ίντσες και στις 12. Η Samsung ανέφερε πως προορίζεται για «one the go» επαγγελματίες και διαθέτει snap-on πληκτρολόγιο και στιλό S-Pen. Το S3 διαθέτει Android 7.0 Nougat, ενώ το Boοk έχει Windows 10.

Όσον αφορά στο σετ εικονικής πραγματικότητας, το βασικό χαρακτηριστικό του νέου Gear VR είναι το τηλεχειριστήριο, που είναι σχεδιασμένο για χρήση με το ένα χέρι. Διαθέτει touchpad που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν επιλογές μέσα σε εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας και αισθητήρες κίνησης για την ανίχνευση κινήσεων του χεριού. Μέχρι τώρα, οι χρήστες έπρεπε να χρησιμοποιούν ειδικά χειριστήρια ενσωματωμένα στο headset ή ένα gamepad από «τρίτους». Η συσκευή είναι συμβατή με τις πιο πρόσφατες συσκευές των σειρών Galaxy S και Note.