Αναφορά και στην Ελλάδα γίνεται στη μακροσκελή συνέντευξή του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, στην Suddeutsche Zeitung.

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι εκφράζεται το παράπονο στη Γαλλία, όπως και στις Βρυξέλλες, ότι εμφανίζεται πολύ αδύναμος και ενδοτικός προς τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ, ο κ. Ολάντ απάντησε: «Η Γαλλία ήταν εκείνη που ώθησε τη Γερμανία να αλλάξει τις θέσεις της, χωρίς η ίδια να το θέλει, για παράδειγμα στην τραπεζική ένωση. Ένα άλλο παράδειγμα είναι η Ελλάδα. Η Γαλλία ήταν εκείνη που έδειξε τι θα κόστιζε η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Η Γερμανία, από την πλευρά της, συνέβαλε στο να οριοθετηθούν κανόνες και υποχρεώσεις, τις οποίες, εξάλλου, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τήρησε».

«Καταφέρατε να σταματήσετε τον κ. Σόιμπλε;» επέμεινε ο δημοσιογράφος. «Ας πούμε ότι το κατάλαβε από μόνος του», ανέφερε ο Γάλλος Πρόεδρος. «Θα μπορούσα να κοκορεύομαι, αλλά δεν θα ήταν η σωστή μέθοδος. Εάν παίζουμε με διατυπώσεις, όπως ότι η Γαλλία κέρδισε τη Γερμανία ή το αντίθετο, θα ηττηθούμε όλοι μαζί», πρόσθεσε.