"Οι τέσσερις ελευθερίες δεν είναι ζήτημα διμερές, είναι ένα ζήτημα που αφορά ολόκληρη την ΕΕ...Πρόκειται για μια απαίτηση η οποία είναι απαράδεκτη...δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το αίτημα αυτό", ανέφερε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ .Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το "SigmaLive" το ζήτημα των τεσσάρων ελευθεριών ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν. Άλλα θέματα ήταν το Brexit, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και το μέλλον της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου ενημέρωσε τον κ.Γιούνκερ για την προθεσή του να επιστρέψει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, αν πράξει το ίδιο ο Μουσταφά Ακιντζί.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης για το θέμα του Brexit σε σχέση με το θέμα των βάσεων και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των Κυπρίων πολιτών που ζουν εντός των βάσεων (αρθρο 3 της συνθήκης προσχώρησης της Κύπρου στην ΕΕ - θέμα για το οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει μαζί του σχετική επιστολή που θα παραδώσει στον Πρόεδρο Τουσκ, αργότερα μέσα στη μέρα).

Τέλος, έγινε κατανοητή η θέση της Λευκωσίας, όπως περιγράφεται και στην επιστολή του Προέδρου για το θέμα της εναρμόνισης των Τουρκοκυπρίων, που θα πρέπει να πηγαίνει "χέρι με χέρι" με τις διαπραγματεύσεις.