Κάρλος το «τσακάλι»: Είμαι επαγγελματίας επαναστάτης
xgoigonrez14h3kl5yfa
Διεθνή

Κάρλος το «τσακάλι»: Είμαι επαγγελματίας επαναστάτης

Ξεκίνησε η νέα δίκη του διαβόητου τρομοκράτη της δεκαετίας του 70

«Είμαι επαγγελματίας επαναστάτης», δήλωσε σήμερα ο διαβόητος τρομοκράτης των δεκαετιών 1970 και 1980, Ίλιτς Ραμίρες Σάντσες, πιο γνωστός ως Κάρλος το Τσακάλι, κατά την πρώτη μέρα της νέας δίκης του που ξεκίνησε σήμερα σε δικαστήριο του Παρισιού.

Ο Κάρλος βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για ανθρωποκτονίες για την βομβιστική επίθεση στις 15 Σεπτεμβρίου 1974 στο κατάστημα «Drugstore Publicis» στο Παρίσι, όπου σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν 34. Ο ίδιος αρνείται την εμπλοκή του στην επίθεση.

Με άσπρα μαλλιά, φορώντας σκούρο σακάκι και γυαλιά με μεταλλικό σκελετό, έγκλειστος σε έναν ειδικά κατασκευασμένο γυάλινο αλεξίσφαιρο κλωβό και τρεις αστυνομικούς να τον φρουρούν, ο 67χρονος σήμερα Ραμίρες αρνήθηκε να δώσει το όνομά του στο δικαστήριο και δήλωσε ετών 17 «αν βγάλεις πάνω-κάτω 50 χρόνια».

«Είμαι επαγγελματίας επαναστάτης από τα εφηβικά μου χρόνια», δήλωσε.

Σε μια σειρά μακρών μονολόγων, ο Ραμίρεζ κατήγγειλε κατά την ακροαματική διαδικασία τις ισραηλινές και γαλλικές μυστικές υπηρεσίες και μια «ωμή χειραγώγηση της δικαιοσύνης» πριν του ζητηθεί από τον δικαστή να δίνει συντομότερες απαντήσεις.

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, πριν από την έναρξη της δίκης, ο δικηγόρος του Ραμίρεζ, Φρανσίς Βιγμάν, τόνισε πως οι κατηγορίες ενάντια στον πελάτη του είναι ανυπόστατες και έκανε λόγο για «αντιφατική και ψευδή» κατάθεση στην υπόθεση και για μια διαδικασία που δεν σέβεται τον νόμο

Δεκαεπτά μάρτυρες αναμένεται να καταθέσουν στην δίκη, που αναμένεται να διαρκέσει έως τα τέλη αυτού του μήνα.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα