Ο Ταγίπ Ερντογάν για άλλη μια φορά ξεπέρασε τα όρια καθώς έσπευσε να υπενθυμίσει ότι οι Τούρκοι έριξαν στη θάλασσα τους Έλληνες, παραπέμποντας ουσιαστικά στη Μικρασιατική καταστροφή. 

Ο "Σουλτάνος" ανέπτυξε τη συγκεκριμένη ρητορική όταν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), Χιουσνού Μποζκούρτ, ο οποίος είπε πως θα ρίξουν στη θάλασσα όσους στηρίξουν το «Ναι», αν επικρατήσει το «Όχι» στο τουρκικό δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, στην γειτονική χώρα ο Ερντογάν ανέφερε χαρακτηριστικά:  «Ποιος είσαι εσύ; Να μάθεις τα όριά σου! Εσένα δεν θα σε αφήσουν να μπεις καν στην Σαμψούντα, ούτε στην Αμάσεια, ούτε στη Σεβάστεια. Εκεί δεν μπορείς να περπατήσεις εσύ»...

«Βρε ανάγωγε, αυτός ο λαός (ο τουρκικός) είναι Έλληνες, νομίζεις; Εμείς ήμασταν που ρίξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα. Ο αρχηγός του κόμματός σου λέει "δεν το βρίσκω σωστό". Μην το λες μόνο, διέγραψε τον τελείως (από το κόμμα) αυτόν τον άνθρωπο. Αυτό ονομάζεται διαμελισμός. Διαμελίζει τη χώρα αυτός» πρόσθεσε.