Επιστροφή στην Κανονικότητα
Επιστροφή στην Κανονικότητα Θανάσης Φουσκίδης Δημήτρης Κουνιάς Γιώργος Νόκος
7nhfrglg3xjxwhgovwwl
Διεθνή

Συνελήφθησαν τζιχαντιστές σε Κουβέιτ και Φιλιππίνες

Οι ύποπτοι σχεδίαζαν επίσης επίθεση αυτοκτονίας σε μία χουσαϊνίγια

Συνελήφθησαν στο Κουβέιτ και στις Φιλιππίνες φερόμενοι ως μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν βομβιστικές επιθέσεις εναντίον των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στο Κουβέιτ, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα al-Rai αυτής της χώρας του Κόλπου.

Οι ύποπτοι σχεδίαζαν επίσης επίθεση αυτοκτονίας σε μία χουσαϊνίγια, μια αίθουσα συγκέντρωσης σιιτών, σύμφωνα με την al-Rai, η οποία έχει στενές διασυνδέσεις με τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Στις Φιλιππίνες οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν έναν πολίτη του Κουβέιτ και έναν Σύρο ως υπόπτους για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος στις 25 Μαρτίου, τρεις μήνες μετά την άφιξή τους στη Μανίλα.
Η al-Rai ανέφερε πως οι δυνάμεις ασφαλείας του Κουβέιτ συνέλαβαν επίσης έναν καθηγητή χημείας από τη Συρία ο οποίος θεωρείται ύποπτος για εμπλοκή στις συνωμοσίες.

Εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Κουβέιτ παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στις αρχές του Κουβέιτ. Αξιωματούχοι ασφαλείας του Κουβέιτ δεν έχουν απαντήσει προς το παρόν σε αίτημα για σχόλια.

Το Κουβέιτ, που φιλοξενεί πολλές στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ, υπέστη τη φονικότερη επίθεση από μαχητές για δεκαετίες όταν ένας Σαουδάραβας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε μέσα σε ένα κατάμεστο σιιτικό τέμενος τον Ιούνιο του 2015, σκοτώνοντας 27 ανθρώπους. Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.